Diy, confetti-kuohulasit ja marmorijuttuja

Kullattuja DIY juttuja ,

Ei, en ole vielä kyllästynyt kultaan sisustuksessa, päin vastoin, haalin sitä edelleen.  

Ja huomasin, että enhän taida ollakkaan esitellyt tuota Ikean simppeliä vittsjö-työpöytääkään kullanvärisenä? Se on kyllä ihan totaalisesti unohtunut, sillä olen maalannut sen jo ajat sitten (täällä, diy marmoritarjotin -postauksessa näkyy, millainen se oli ennen).

Mutta nyt tämä DIY-postaus oli lähinnä tarkoitettu noille kuohulaseille, sillä löysin turun muovitukusta tussin, jolla voi piirtää posliiniin ja lasiin! Ihan todella helppo tee se itse -ohje. Tussilla vain pilkkuja lasiin (pumppasin tussista välillä aina paperille pienen "lammikon",  kastoin tussinpään siihen, ja painoin pilkun lasiin) Sen jälkeen lasien piti kuivua ohjeen mukaan neljä tuntia ja sitten ne laitettiin kylmään uuniin. Uuni 160 asteeseen, ja puoli tuntia uunissa. Uuni pois päältä ja annetaan lasien jäähtyä siellä. Pitäisi kestää jopa 50 asteen tiskikoneessa pesunkin.

Tussi oli Marabun porcelain painter -nimeltään, mutta varmaan muillakin merkeillä löytyy vastaavia askarteluliikkeissä, makso alle kympin.

(ja jos siellä jollain lukijalla on hyviä vinkkejä jostain muista posliini- tai lasimaaleista, niin kaikki vinkit otetaan vastaan).

Lasit on ostettu ikeasta joskus, jotkut tosi halvat...

Tuo pöydän kultaus on vähän erilainen kuin spraymaalilla maalatussa, koska olen maalannut sen askartelumaalilla (koska kerrostalossa ei oikein ollut mulla paikkaa, jossa spreijata). Olen ostanut maalin tallinnan kaubamaja-tavaratalon askarteluosastolta, se on pieni pullo, mutta se riittää iäisyyden. Tekee vähän tuollaisen "antiikkisen" pinnan. Noita maalivärejä oli kymmeniä sävyjä. Oli ruusukultaa, hopeaa, messinkiä, ruosteen sävyä ja kullan eri sävyjä. Merkiltään maali oli LEFRANC&BOURGEOIS / guilding liquid.

Olen samalla maalilla maalannut myös tuon sarjapöydän, joista pienemmässä on myös feikkimarmori pinnalla.

Ja p.s. olipa tuo pyöreä kultainen puutarjotinkin alunperin punainen.

Tuliko sulle yliannostus jo kullasta näistä miljoonasta kuvasta? Oonko mä nyt ihan omituinen kultanainen?

Heh, kullan kimallusta kaikkien viikkoon!

P.s. Vielä kerkii ystävänpäiväksi askartelemaan kultaiset confetti-kuvioidut juomalasit juhliin tai lahjaksi.

Tai voishan sitä yhtä hyvin pilkuttaa vaikka jonkun pienen maljakon kaverille, eikö!

Kuvat: Anna / A&A at HoMe

Kommentit

Millan (Ei varmistettu)

Hei,

tämä ei nyt liity tähän postaukseen, mutta ajattelin silti kysyä :) Eli kun kävitte Lontoossa Bicester villagessa, ostitteko meno-paluu junaliput Marylebonen asemalta vai erikseen molemmilta asemilta meno- ja paluuliput? :) Niin ja vielä, että ostitteko liput automaatilta vai tiskiltä? Kiitos paljon vastauksestasi!

annaandandyathome
A&A at HoMe

Hei, 

Ostettiin sieltä aseman tiskiltä meno-paluu. Mutta ei siinä siis mitään kellonaikaa minusta ollut... Lähdettiin pois kun siltä tuntui (tai oli meillä nyt tietty joku aikataulu, et koska niitä junia menee). 

Juna-asemalla siellä bicesterin päässä on sitä junalippua näyttämällä ilmainen bussikuljetus, joka kulkee koko ajan edes takas (oli joku parin kilsan matka). Ja se bussikin on heti edessä kun sieltä junasta ulos astuu (muistaakseni kokomusta bussi, jossa lukee koko bussin kokoisin kirjaimin Bicester village) Et siis ei voi mitenkään erehtyä. :) 

Ihanaa matkaa! Voi että kun pääsiskin sinne itsekin taas.... Se oli kiva outlet-kylä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.