DIY: Samppanjaiset hilekynnet

IMG_6059.JPG

Ihana Diy-ohje, pakko jakaa ! Ja niin tosi helppo että kaikki osaa ! Wau mitkä Samppanjan väriset hilekynnet.

Kauneudenhoitoalalla työskentelevä siskoni on ollut viisi kuukautta äitiyslomalla ja sillä sormet syyhyää töihin. Kuka tahansa kun menee sinne kylään niin se hyökkää heti kimppuun ”saanko lakata sun kynnet” tai ”voinko meikata sut, haluaisin kokeilla yhtä uutta juttua” !. Onneksi mulla oli kamera kassissa, näissä ihan oikeasti meni varmaan 10 minuuttia…

IMG_6070.JPG

Tuossa tarvikkeet ja pensselin tosiaan tarvii olla tosi tosi ohut, silloin lakkaus on paljon helpompaa (ainakin Stockmannilla on tosi hyvät valikoimat) Tuo pensseli on ehkä sentin mittainen ja sellaisen ison neulan paksuinen. Ja tuosta ohjeesta puuttuu näköjään kirkas päällyslakka.

kyyne.jpg

kynet.jpg

kynnet.jpg

1. Lakkaa kynnet nuden värisellä lakalla (meillä oli Mavalan reno)

2. Kasta ohut pensseli kynsilakanpoistoaineeseen ja pyyhkäise (lue hipaise) talouspaperin palaan. (tee tämä joka kynnen välissä ettei pensseliin tule paksua lakkakerrosta)

3. Lakkaa hilelakka niin että peukalossa, nimettömässä ja pikkurillissä kuvio kaartaa ”korkeampi puoli” ulospäin sinusta/ ulkoreunalle ja etusormeen ja keskisormeen taas sisäsivuille korkeampi hilekuvio. Näin kädestä tulee ”suipomman näköinen” !

(Voit myös laittaa kaikki kuviot kaartamaan ulkoreunaan päin, siitäkin tulee kaunis ja siro lopputulos).

4. Kasta puutikun päätä hiukan että hile tarttuu siihen ja painele hileitä sillä lakkauksen päälle. (lakkaa kynsi kerrallaan, jotta isommat hileet tarttuu vielä märkään hilelakkaan). 

5. Lakkaa vielä kiiltävällä värittömällä päällys-lakalla kaikki kynnet niin että hilekoristelu jää sen alle. 

6. Valmis juhlimaan !

kykyn.jpg

IMG_6067.JPG

Ja jos olet taitava ja käsi on vakaa, niin voit vielä tehdä valkoisia kiemuroita koristamaan kokonaisuutta. Nuo alla olevat on tehty ihan tavallisella askarteluun tarkoitetulla akryylimaalilla (Tiimarista oli meidän). Taas tarvitaan ohut pensseli ja vähän vettä lasiin. Kasta pensseli joka viivanvedon välillä, hipaise talouspaperiin liiat vedet pois, ota akryylimaalia varovasti pensseliin ja vedä viiva. Kasta taas pensseliä ja niin edelleen. Pyyhkäise vähän purkin reunaan jos pensselin päässä on tippa ettei tule liikaa maalia. Tee aina vain yksi tai kasi viivanvetoa kerrallaan ja älä jatka samaa viivaa tai koita korjata sen päälle, koska siitä voi helposti tulla suttuinen lopputulos.

kne.jpg

Toki tuollaisia valkoisia kiemurakuvioita voi ostaa vaikka valmiina kynsitarroina. Tosi nätit tuli !

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille !

A&A

 

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *