Diy, siirtokuva kankaalle

A&A at HoMe

haha

Ooh lalaa, 

Tehtiin Porkkanalle feikki-kaneli, eiks ole huvittava (on muuten hieno harmaan tutun kanssa)!

Tässä tulee huikean helpot ohjeet, kuinka saat kuvan kuin kuvan siirrettyä teepaitaan, tyynyliinaan tai ihan mihin tahansa. 

Tarvitset lasertulostimen, asetoonia, pienen sudin (kapea pensseli), lusikan, sekä ohuen levyn/suojan paidan sisälle suojaamaan takakappaleen kangasta... ja siinä se olikin. 

Asetoonia on siis kynsilakanpoistoaineissa (tänä päivänä monet on asetoonittomia, joten tarkasta että on asetoonillista poistoainetta), tosin itse ostin asetoonini apteekista. Ihan tiskiltä pyysin ja kuusi euroa muistaakseni maksoi. 

Ohjeet: 

  1. Tulosta kuva, jonka haluat lasertulostimella ulos (huomaa, jos kuvassa on tekstiä, niin se pitää kääntää peilikuvaksi ensin).
  2. (Silitä paidasta kohta, mihin kuvan haluat.) jos siis ryppyjä!
  3. Kiinnitä paperi väärinpäin (kuvapuoli kangasta vasten) neuloilla kankaaseen
  4. Laita vielä paidan sisälle, kuvan alle muovisen ohuen leikkuulaidan/levyn suojaksi, ettei asetooni valu bodyn takakappaleeseen.
  5. Laita sudilla/pensselillä asetoonia n. 2euron kokoinen läntti kerrallaan ja raaputa lusikalla kuvan päältä. 
  6. Käy KOKO kuva (joka ikinen pikku viiru!) pikkuhiljaa läpi, kolikon kokoinen alue kerrallaan. Paina raaputtaessa lusikkaa, mutta älä niin kovin että paperi menee puhki!
  7. TADAA, kuva on jäänyt kankaaseen!!! 
  8. HUOM. Silitä vielä kuvan päältä, niin se tarttuu paremmin. Ja muista valita suht vaalea ja tiivis kangas, ja tumma kuva, sillä kuva jää vähän haaleammaksi kankaalle kuin paperilla. Ja saa pestä 40 asteessa pesukoneessa, kuumemmalle jos laittaa niin kuva haalenee (kokemusta on).

  

Ja tähänhän siis voi laittaa ihan minkä tahansa kuvan ikinä keksiikään... 

Muistisääntönä suht tumma kuva ja vaalea kangas. Kuvassa voi olla värejäkin, mutta huomioi, että siirtokuvasta tulee hiukan haaleampi kuin paperille tulostetusta, eli värit voi olla vähän vaaleammat. Ota huomioon myös, että kuva olisi vaalealla pohjalla, muutoin kuvan ympäriltäkin siirtyy värejä kankaaseen. 

Raaputa tarkkaan joka ikinen kohta, sillä se kohta ei siirry, jota et ole raaputtanut. 

Jeps, kaikki rapsuttelemaan :)

T. Anna

Kuvat: Anna / A&A at Home

 

 

 

Kommentit

JohannaL (Ei varmistettu) http://www.kotiaurorassa.blogspot.com

Vau, tosi hieno! Enkä ole ikinä kuullutkaan että asetonilla voi tuota hommaa tehdä :)

annaandandyathome
A&A at HoMe

Eiks olekin, ihan taikatemppu jo :) ihan ihmeellistä miten se tarttuu...

riik
3h+kasvimaa

Onpa hieno!

annaandandyathome

:D Kiitos

Minna123456 (Ei varmistettu)

Olen kokeillut tuota menetelmään varmaan 10 kertaa ja en ole siinä onnistunut :( En tiedä mitä teen väärin. Itsellänikin on apteekin asetoni käytössä. Oliko sinun paperi ihan norma tulostuspaperia? Ja annoitko asetonin vaikuttaa ennen raaputusta? Olen raaputtanut kuvaa välillä tosi kauankin, mutta en vain saa sitä tarttumaan. Olen kokeillut menetelmää kankaalle (erlaisille) ja puulle

annaandandyathome
A&A at HoMe

MITÄ? Voi ei, ihan tyhmää, mitä sulla voi olla erilailla? 

Siis joo eli mulla oli apteekin asetoni, ja ihan tavallinen paperi! Siis vain paina "tulosta kuva" eikä mitään erikoisjuttuja!

Tulostimen PITÄÄ olla LASER-tulostin (mutta eikö ne nykypäivänä ole suurin osa semmoisia?)

Ja siis sipaisen asetonia kolikon kokoisen läntin ja raaputan HETI, ettei se asetoni ehdi kuivua/haihtua, ja näin pikku-länttejä karrellaan eteenpäin... (eli sitten se ei enää tartu kun se asetoni  on haihtunut pois, ja se haihtuu aika nopsaan) 

Olen laittanut myös samaan kohtaan muutaman kerran uudestaan laikun ja raaputtanut siis sitä samaan kohtaa... sipase assetonilaikku-raaputa, sipase uudelleen-raaputa, ja etene näin eteenpäin...

Kuva on hyvä olla tumma ja tekstiili vaalea. 

Olen laittanut noiden vauvan puuvillabodyjen lisäksi kuvia myös mm. gina tricotin luomupuuvilla-teepaitoja ja h&m.n collegepaitaa. Siis valinnut sellaisia tiiviitä neulosta olevia puuvillamateriaaleja...

Oliko tästä mittään apua? voi ei... kyllä se pitäis ihan vaan siirtyy se kuva kun vaan jaksaa raaputella muutama sentti kerrallaan ja siis koko ajan laittaa uusi asetoniläntti kun vanha on kuivunut... 

Toivottavasti sulla nyt onnistuu! 

Minna123456 (Ei varmistettu)

Just noin teen :O Oliskohan tuo mun asetoni ollut jo ostettaessa vanhaa vai voikohan se mennä vanhaksi...
Mä käväsen hakemassa uuden pullon, katotaan jos sillä onnistuu :)

annaandandyathome
A&A at HoMe

En mä ymmärrä? Ja lusikan sivulla voimakkaasti painat ja työnnät ja edes takas "raavit" sitä, mutta ei kuitenkaan niin kovin, että paperi menee rikki... 

 

retard (Ei varmistettu)

Millaista asetonia käytit? Itse yritin äsken tuota siirtokuvan raaputtamista, mutta lopputuloksestani tuli jokseenkin...vaaleanpunertava ja epätasainen. Kankaaseen jäi vaaleanpunaisia länttejä melkeinpä kaikkialle, sekä ihmeellistä harmaata suhrua... :\ Mistähän johtuu, osaatko sanoa?

Tässä kuvat vielä tekeleestäni:
http://aijaa.com/9Eg2SM
http://aijaa.com/4hkvlU

Kuvissa vaaleanpunaiset läikät eivät juurikaan erotu, todellisuudessa ne näkyvät paljon paremmin.

Eeva-L (Ei varmistettu)

Moikka ☺ olet kirjoittanut hyvin selkeän ohjeen tähän! Kiitos siitä! Minuakin kiinnostaisi nyt itse kokeilla tuota, mutta olen hieman huolissani tuon asetonin syttyvyydestä.. pesitkö asetonin pois kankaasta ennen silitystä? Silityshän lämmittää työtä ja asetonihan on kai syttyvää?

Eeva-L (Ei varmistettu)

Moikka ☺ olet kirjoittanut hyvin selkeän ohjeen tähän! Kiitos siitä! Minuakin kiinnostaisi nyt itse kokeilla tuota, mutta olen hieman huolissani tuon asetonin syttyvyydestä.. pesitkö asetonin pois kankaasta ennen silitystä? Silityshän lämmittää työtä ja asetonihan on kai syttyvää?

Herman (Ei varmistettu)

Asetoni
Tuote: 36707 Hyllypaikka: Varastossa 599 €5,99 € / L Ostoslistalle
Työkalujen puhdistamiseen mm. polyesteritäytteen käsittelyn jälkeen. Myös

http://www.biltema.fi/fi/Rakentaminen/Vari-ja-Saumaus/Siivoaminen/Aseton...

halvalla ei apteekista!

Kommentoi