Diy, uusi ilme mummolan tuoleille

IMG_4035.JPG

WP_000307.jpgTörmäsin kirpparilla pari viikkoa sitten tuohon samaan mummo-kaluste sarjaan, mitä meillä on kotona. Se oli vaan tuunaamaton.

Olen maalannut mummon vanhat tuolit ja rahit mustalla maalilla ja vaihtanut istuimen kankaan. Vinkkinä tuosta verhoilusta sen verran, että kannattaa kokeilla istuimen pohjasta, onko se irtonainen, silloin uudistaminen on ihan superhelppoa ja nopeaa.

Noi istuinosat ovat siis irtonaiset, mutta pysyvät kyllä paikallaan omissa koloissaan. Olen verhoillut ne,  no okei, Sisko on verhoillut ne kerran kun oli koiraa hoitamassa… Istuinosan voi siis vain nostaa pois ja niitata kankaan alapuolen puulevyyn! Ei tarvita neulaa eikä lankaa, sakset riittää että saa leikattua sopivan kankaanpalasen. 

Olen oikeasti aika malttamaton, ja kaikki tarvii saada heti valmiiksi. Pinnan olen kevyesti hiomapaperilla käynyt hutiloiden läpi ja sen jälkeen pyyhkinyt pölystä puhtaaksi. Tarkkaa tietoa maalista en muista, mutta ihan maalikaupasta olen myyjältä pyytänyt huonekaluille sopivan maalin, ”ei kiiltävä eikä ihan mattakaan, anna joku siitä väliltä” olen luultavimmin sanonut.

– Puolihimmeä siis?

– joo just se, ja vielä sopiva pensseli, ja niin hyvä, ettei raitoja jää! (hyvään pensseliin kannattaa panostaa, mikään ei ole ärsyttävämpää kuin nyppiä pensselistä irronneita karvoja maalista irti! Sen voi sitten vaikka pestä hyvin jä säilyttää seuraavaan kertaan.)

IMG_2802.JPG

IMG_8384.jpg

Tässä kirpparibongaus, monet varmaan muistaa tuon peilipöydän omasta mummolasta. Tai sitten samasta sarjasta sängyn ja yöpöydät. Minun molemmilla isovanhemmilla on ollut tuota sarjaa kotona. Olen törmännyt sarjaan usein antiikkiliikkeiden ikkunoissa ja kirpputoreilla. 

IMG_2804.JPG

IMG_3834.jpg

Aina välillä tekis mieli kokeilla tota jonkun muun värisenä, olen ihan meinannut jotain rajua minttua tai laventelia… Tai keltainen, sellainen oikein räikeä neon keltainen? Ja välillä taas pohdin että nyt kyllä laitan ne valkoisiksi kauttaaltaan… 

IMG_2626.JPG

IMG_2803.JPG

IMG_2585.JPG

IMG_2589.JPG

Semmoiset mummolan tuunatut tuolit ! Olen niin paljon mössötellyt kaikkia herkkuja nyt lähiaikoina, että nyt tarvitaan jo dieettiä… Enää katon pelkkiä kuvia karkeista ja leivoksista! 

Ps. noi on tehty NÄILLÄ Valion ohjeilla, ja siksi ne on laitettu konvehtivuokiin kun en saanut niitä pysymään niissä tikuissa! Mutta niissäkin ne näyttää tosi hyville! 

Hauskaa loppuviikkoa

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *