Kesäilta rannalla

IMG_5292.jpg

Niin kivaa kun meillä olikin… ja sitten tänään luin jutun siitä kuinka sinilevä voi jopa tappaa koiran. Siis olenhan nyt tietenkin tiennyt että se on myrkyllistä ja vaarallista, mutta että hengenvaarallista… Hui… 

IMG_5296.JPG

Kävimme koiratreffeillä Andyn veljen ja siskopuolen kanssa yhtenä iltana uimarannalla. Tallinnassa on Piritan rannalla koirille siis oma uimaranta.

Juuri kun olin ehtinyt sanomaan että Andy ei tykkää uida, ei se ole koskaan mennyt ainakaan, niin siltä seisomalta se käveli veteen ja ui pienen ympyrän, ja toisenkin? Oho! Olin aika yllättynyt ja iloinen. Hyvin onnistunut rantakeikka siis.

(Myöhemmin tajuttiin, että se ei ole ennen uinut varmaankaan siksi, kun sillä on aina ollut pelastusliivit veden äärellä veneilemässä).

IMG_1966.JPG

IMG_2030.JPG

Hurjan mukava ajatus kuuman päivän päätteeksi mennä uimaan auringon laskiessa, mutta minä ainakin olin olin totaalisesti unohtanut kuinka vaarallista se levä voikaan olla, siis ihan hengenvaarallista. Eikä pelkästään koirille, vaan myös pienille lapsille. (ja siis tosiaan onneksi ei tullut mitään oireita) 

Koira voi saada myrkytyksen ihan jo siitä, että se nuolla puhdistelee itseään uimisen jälkeen. 

Kyllä rannalla levää olikin jossain kohdissa, mutta en kiinnittänyt siihen niin paljon huomiota kun rannalla oli paljon koiria uimassa (tiedän, huono minä kun siellä levässä uitin!) Enhän toki olisi uittanutkaan koiraa missään levämössössä, mutta en ajatellut että se on niin salakavala. Metrin päässä vesi oli jo paljon kirkkaampaa kuin ihan rannassa, ja olihan siihen vesirajaan ajautunut kaikkea muutakin kaislaa ja sen semmoista.

Aika hurjan näköistä on kyllä nyt, jos vertaan ja muistelen omia lapsuuden kesiä, kun koko ajan uitiin ja vesi oli aina ihan kirkasta. Kalat, meduusat ja pohja näkyi kun kelluttiin uimapatjoilla päivät pitkät. Höh.

Miten sitten tunnistaa sinilevä? Helpoin muistisääntö on kepillä nostaminen. Jos levä jää roikkumaan kepin nokkaan niin se ei ole sinilevää. Sinilevä on vihreitä ja kellertäviä pieninä hiukkasia ja hajoaa kun siihen koskee kepillä. Se voi olla ihan mössönä rannalla. 

Ja koira tarvii muistaa huuhdella hyvin puhtaalla vedellä aina uimisen jälkeen. 

Halusin ihan vain muistuttaa! 

Nauttikaa näistä kuumista päivistä, kun ne alkaa jo olla kohta ohi…

Voi että kun saisin kerättyä vähän pusseihin tätä ilmaa, vapauttaisin sitä niistä sitten marraskuussa!

IMG_5298.JPG

IMG_5271.jpg

IMG_5299.JPG

IMG_5295.JPG

IMG_5300.JPG

IMG_5297.JPG

IMG_5226.JPG

IMG_4964.JPG

IMG_4969.JPG

IMG_5096.jpg

Kesäillat ja auringonlaskut on aika mahtavia just nyt!

Kuvat: Anna / A&A at home

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *