Lasten kengistä... terveyskengistä...

A&A at HoMe

 

Kävelin tänään Zaran poikki kampaajan jälkeen. Mulla on tapana vilkasta aina lastenvaatteetkin ihan vaan Porkkanan takia! Ja voi hyvänen aika, noi oranssit "birkenstockit" on ulkonäöltään ehkä luotu hänelle! (Kuten myös se farkkumekko, jossa luki "sweet orange", ja se neule missä oli ananas!)

En viittinyt siinä alkaa kuvailemaan kaikkia hienoja malleja, vaikka yleensä me siskon kanssa aina lähetellään kaupoista kuvia ja ollaan sillä lailla makutuomareina toisillemme. Lasten terveyskengät, niin söpöt....  Ja Porkkanahan just opettelee kävelyä...

Mutta onko ne sittenkään hyvät terveyskengät?

Pohja näyttää aika paksulle, mikäli jos suositaan sitä, että parasta lapselle olisi juosta niin sanotusti "paljasjalka-tossuilla"... Toisaalta remmi menee jalan takaa ja ne näyttää ihan suht tukevasti jalassa pysyville. 

Minä olen joskus sata monta vuotta sitten ollut tavaratalossa lasten kenkäosastolla myyjänä.... Ja EN tiennyt kaikkea TÄTÄ lasten kengistä tosiaankaan! Vaikka meitä silloin koulutettiinkin jatkuvasti... Siis todella, todella hyvä kirjoitus Lähiömutsilta siitä, Miten valita oikeanlaiset kengät lapselle. 

Jos joku ei ole sitä vielä lukenut, niin suosittelen lukemaan. Tosin se tekee kenkien ostosta lapselle sen jälkeen ihan vaan hiukkasen hankalaa, vähän vielä avaruustiedettä hankalampaa.... 

Pääasia tekstissä kuitenkin oli se, että lapsen pitäisi kävellä ja oppia kävelemään ns. Paljain jaloin, ja lapsen kengän pohjan tulisi olla pehmeä, niin pehmeä, että sitä voisi rutistaa kuin rättiä!...  

(tämä vaan laittaa miettimään, että miksi kaikki kaupat on täynnä sellaisia kalliita ja jäykkiä "tukikenkiä" jotka aikuisen jalassa tuntuisi lähinnä laskettelumonoilta?????? ) Miksi??

Oikeastaan parashan olis ihan oikeasti tepsutella paljain jaloin...

Toisin sanoen nahkapohjaiset "jumppatossut", "kerhotossut" ja mokkasiinit olisi kaikkein unelmimmat! Ja itseasiassa minä olen aina luullut, että ne on tarkoitettu sisälle?  No eipä haittaa mitään, niitä sitten Porkkanalle hankkimaan, ne vasta söpöjä onkin! Tosin Suomen sääolosuhteiden vuoksi nahkapohjaisten tossujen käyttö ei ole ihan niin helppoa kuin lämpimissä maissa... Ja vielä kun löytäis niitä jostain kaupoista?  

 

Mut hei, onhan noi Zaran sandaalit silti aika makeita: Eikä ne nyt tosiaankaan ole siitä pahimmasta päästä...

 

Eiks vaan ole nyt aika sööttejä kuitenkin! Ja kai niitä nyt pikkusen tilapäisesti vois pitää, kunhan ei koko ajan.... 

Terkkuja Porkkana! Nähdään pian...  

My Sweet Orange!

(p.s. mulla ei ole mitään kenkiä sulle, kunhan haaveilin!) 

T. Anna

 

Täällä vielä Lähiömutsin "Miten valita lapselle hyvät kengät?" (ja jos sen pitkän postauksen jaksaa luke loppuun asti, niin siellä on ihan mielenkiintoisia asioita kommenttiboksissakin, esim itse jalkaterapeutti on vastannut monenkin lukijan kysymykseen!) 

Kommentit

Söpön näköisiä noi Zaran popot, tärkeintä lienee se, että niissä ei olisi muotoilua. Lapsen kengässä ei saa olla muotoilua, mitä terveyssandaaleissa taas on. Toisaalta ensikenkien pitää olla kuitenkin tukevat. Ota siitäkin selvää :) Mun silmät avautui, kun luin Respectan sivuilta asiassa tehdyn tutkimuksen - suomalaisten pahin perisynti lienee liian pienet kengät. Lapsilla ja aikuisilla. (ja jos haluat lisää epävarmuutta kenkien henkintaan, niin linkki tutkimukseen löytyy täältä http://www.lily.fi/blogit/kaislarannalla/kaveleeko-lapsesi-liian-pienilla-kengilla)

annaandandyathome
A&A at HoMe

Ai, mä en ollutkaan huomannut että olit aiemmin tehnyt kenkäjutun! Kiitos, kävin heti lukemassa, siis sun ja respectan sivut ;) 

Ja uskon et monilla lapsilla on liian pienet kengät, ne sitten vaan runttaa varpaat lyttyyn, raukat!  Mutta niin luki tuollakin että mahdollisimman luonnolliset asennot, ohut taipuisa pohja, hengittävä, kenkä ei saa hölskyä tai hangata.... Mutta ihan loogistahan toi on että jalan pitää päästä kiertymään ja taipumaan luonnollisesti, ettei jalka passivoidu tai jousto tule polvesta siksi kun molemmat jalat on "monoissa"... 

(mutta kröhömmmm, mähän olen ollut oikein "koulutettuna asiantuntijana" (9 vuotta sitten) myymässä lastenkenkiä...juuri niitä kalliita huonoja tukikenkiä, mitkä kaikki jalkaterapeutit tyrmää näköjään ihan kieltopisteeseen...) Voi hitsin hitsi, ihan väärin meni meikän tiedot silloin... :)

Jotenkin sitä kuvittelee et ne "Kunnon Jäykät Kipsipopot", eccot ja elephantit, mitä esim Stockalla on monta eri mallia, olis ne oikeat? Kun ne on kerran kalliita ja hyvän merkkisiä, ja nimeltäänkin ensikengät.... Ja sitten joku jalkaterapeutti tyrmää ne täysin... 

annaandandyathome
A&A at HoMe

ai niin ja piti vielä laittaa, että on niin suloiset ne vanhat nahkakengät sun kuvissa... Ne hei vasta näyttää jalkaan hyville! Kunnon nahkakengät... miksei semmosia ole enää... Nehän muotoutuis ja pehmenis äkkiä jalkaan... Mullakin on ollut vähän saman tyyliset ekoina kenkinä...

Niinpä, ennen osattiin :) Mä olen ihan surkea kenkähommissa, mutta olen yrittänyt ryhdistäytyä ja varsinkin kokojuttu on nyt iskostunut takaraivoon. Mutta kyllähän noita kenkiä valikoidessa pitäis oikeasti olla melkein tohtoriksi alalta väitellyt!

annaandandyathome
A&A at HoMe

Hehe, joo tosiaan tarvis olla tohtori... mä innostuin lukemaan ton lähiömutsi kommenttiosionkin kommentit, jossa se jalkaterapeutti oli vastaillut ihmisille...

Ja siellä luki myös että tutkimustulosten myötä suositukset on muuttuneet! Että en mä ole ainoa "asiantuntija" joka on neuvonut ihan vääränlaisiin kenkiin... Jotkut jopa kommentoivat siellä että fyssarilla ja neuvolassa annettaan ihan eri tietoja vielä tänäkin päivänä! 

No, ehkä sitä pitäs ajatella vaan maalaisjärjellä... Mut mun maalaisjärki ei kyllä keksi sitä, miksi kaupoissa lähes kaikki on huonoja ? Kyl se vähän ärsyttäis, jos ostais kalliit kengät juuri siksi, että varmasti on hyvät ja "kengät on tärkeimmät-ajatuksella" ja sitten meneekin ihan metsään... 

Tulipa vaan mieleeni, että mitä jos olisin edelleen myyjänä? Olis ihan hirveetä... En mä pystyis ikinä myymään paskoja kenkiä... Joutuisin sanomaan kaikille et "ota nää kerhotossut tai sitten nää taipuisat tennarit, mut älä vaan osta mitään noita kivikovia kalliita merkkikenkiä, ne pilaa lapsesi jalat... hahaha, eihän kukaan edes uskois... Olis vähän outoa kun menis Stockalle ja siellä myyjä vouhottais että ei missään nimessä mitään näitä saa käyttää... hahaha, huippumyyjä!

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.