Miten olis "Fendin peekaboo"?

Tiedättekö niitä sisustuslehtien "kallis vs halpa" -juttuja. Niitä missä on vaikka työhuone kalliilla huonekaluilla ja toisella sivulla sama tyyli halvemmilla. Teen nyt semmoisen laukuista, kun innostuin vertaamaan Tanskalaisen Adaxin uusinta mallistoa. Kaikki lähti siitä kun huomasin pinterestissä Celinen laukuissa olevan aika samanlaisen lukon.

Olen itse vuosia jo fanittanut Adaxin laukkuja, mutta ihan vaan siksi, että mun mielestä ne on todella laadukasta nahkaa, kestää vuosia ja niissä on kivoja pieniä yksityiskohtia, vaikka ovatkin kovin simppeleitä muuten (ja huom, en ole koskaan ennen huomannut tällaisia yhteneväisyyksiä) Hinta-laatu-suhde on ollut mun mielestä hyvä, tosin ne on vuosi vuodelta hiukan ehkä kallistuneet, mutta niin kai kaikki kallistuu...

Tämän kesän mallisto oli niin onnistunut, että mun oli pakko sijoittaa kahteen... Ja oli muuten vaikea valita. 

(Pyörittelin sellaista pikku mainoslehtistä monta viikkoa (vähän niinkun lapset jouluna lelukuvastoa) ja kolusin nettiä ja varmaan kymmenestä laukusta lähdin karsimaan....)

Adaxilla muuten usein on samaa mallia monessa eri nahassa ja koossa. Esimerkiksi ostamani sinisen laukun kuvaa en löytänyt mistään netin syövereistä. Valittelin vaan ääneen, että kun tuo malli olisi ihana, mutta kun mun tekis mieli yönsinistä nahkaa... Ja kas, laukkukaupan omassa kuvastossa se oli saatavana sinisenä...

Myöskään niiden kuvissa ei näy aina onko laukussa olan yli menevä pitkä hihna, sekin piti selvittää kuvastosta (sekin on aika olennainen, koska minä haluan laittaa välillä laukun niin, ettei mun tarvitse sitä kädessä roikottaa, vaikka se kivalle niin näyttääkin) Ja vielä yksi huono juttu, ne meinaan loppuu tosi nopeaan ja monia malleja tehdään vain pieniä eriä, saattaa olla että jotku uutuudet on tanskassa loppuunmyyty jo ennen kun suomessa kukaan ees näkee niitä... no mutta:

Yhdennäköisyys on melkoinen, vai mitä? Ja noita on eri koossa ja väreissä, molemmilla...

Tai oletko aina haaveillut Fendin peekaboosta?

Noi oranssit nyt ei sinäänsä samanlaisia ole, värin takia lähinnä laitoin mukaan. Onhan myös Louis Vuittonilla oranssia kassia tänä kesänä... Kun mulberryn saa omaksi 1360 eurolla, niin Adax lähtee 280 eurolla...

Ja tosta nappaamaan Celinen trapeze -tyyliä kaupungille! Hehe...  Aika samanlaisen fiiliksen saa 350 eurolla, jos se merkki ei ole niin tärkeä, vai mitä???  Aivan hullunhieno on tuo Adax sellaisena norsunharmaana ja "strutsinnahkaisella läpällä" 

 

(Vaikka onhan tuo vihreälärpäkkeinen Celine ihan täydellinen 1700 euron hintalapullaan)

 

Salkkumainen Milakin on aikast hieno, eikö... Vähän mulberryn Alexa-tyyliä haikailevalle, tuosta Milasta se konjakinvärinenkin on älyhieno! Ja vaikka laukku onkin aika kallis, melkein neljäsataa, niin Alexasta tarvii pulittaa 1000 euroa enemmän...

Ja noi kaikki loput on muuuten vaan tosi tosi kivoja. Ihanan siroja clutcheja/lompakoita ja toi musta pikkulaukku yksinkertaisuudessaan toimis varmasti vuosikaudet...

(vaikka mulberryllä on ainakin tuota norsunharmaata strutsia nyt ja monellakin taitaa olla eläinkuosia sekä pehmoista seeprankarvaa... tosin Burberryllä karvat oli jo viime mallistossa)

Ja ah, noi konjakkiset olis just mun näköiset ja väriset... rakastaisin...

Mitä mieltä?

Mä en nyt kaikkien hintoja ihan eurolleen selvitellyt, mutta Adaxin 100-400 euron hinnoilla saa laittaa vähintään ykkösen eteen monenkin verrokin hintalappuun!

P.S. Tämä ei tosiaankaan ole mikään mainospostaus, ihan vaan omaksi ilokseni hehkuttelin! haha

Ihanaa päivää ja aurinkoa !

Anna

Kommentit

Bayswaterista on "inspiroiduttu" monta vuotta ja niin monin eri merkein. Tosin Baysin malli on simppeli, niinkun on Celinen Boxinkin, mutta onhan se vähän liioittelua inspiroitua ihan lukkoa myöden ;)

Sellainen selkeä kopsu noista mun mielestä on kyllä Peekaboo. Peekaboossa on kuitenkin idea ja ei niin tavanomainen toteutus, mikä on todella hyvin matkittu Adaxiin.

Mä en oikein tiedä mitä mieltä näistä olisin.  Niin kauan melko ok, kun ei yritetä väärentää, mutta vähän toi wanna-peek-a-boo pistää silmään. Se on niin ilmeinen.

 

annaandandyathome

Kiva Karkki kun kommentoit ! Ja uskon et sä et tiiä mitä aattelisit, kun sä oot ihan aitomerkki laukkunainen! heh :)

Silloin kun huomasin ekan kerran, niin nauroin ystäväni kanssa, että hemmetti fendit ja celinet kopsii mun adaxeja.... hahaha, niin varmaan....

Toi on ristiriitainen, koska Adaxhan on myös 30-vuotta vanha, laadukas merkki, ja Tanskassa suosittu? Ja aina niillä on ne erikoismallistot, jotka joku Tanskassa kuuluisa designeri on suunnitellut... Ja laukun mukana tulee pitkä tarina siitä miten ja missä laukku on tehty! Ja mitä tehdään käsityönä jne...

Suomesta en tiedä (onko siis suosittu yhtään), mutta monesti jälleenmyyjillä on mun mielestä huonot valikoimat. Toisaalta sillä on aika paljon sellaisia vanhempien ihmisten käsilaukkuja, mutta nyt lähivuosina on tullut enemmissä määrin tosi hienoja laukkuja (ei niitäkään laukkuliikkeiden valikoimaan, erikseen täytyy hienot mallit tilata) Esim sokoksellakin ihan kökkö valikoima (tai sit ne ollu jo myyty ku mä olen ne nähnyt)

Ja joo, toi peek a boo on kyllä ihan samannäköinen, muut onkin sellaista "luo sama tyyli" tai sinnepäin -tyylisiä.  

Mä olen tykännyt Adaxeista aikaisemmin ihan vaan sen laadun takia. Nahka on niin samettia ja kaikki vetoketjut ym kulta tai hopea-osat niin kunnollisia ja kiiltäviä... Ulkonäöllisesti en ole koskaan näin edes kiinnittänyt huomiota, siis verrannut mihinkään...

Mut musta tää oli jotenkin postauksen arvonen... mielenkiintoinenkin!

 

 

 Mulle tää Adax ei ollut kovin tuttu, mutta nimen olen kuullut - olisinkohan nähnyt Sokoksen kuvastossa tai jossain? En tiennyt että kyseessä on noinkin pitkäikäinen valmistaja. Mä hyvinkin mielelläni ostan laadukkaan ns. vähemmän nimekkään/tunnetun laukun, jos malli miellyttää ja laukku on hyvin tehty. M by MJ:n rahastuslaukkuja en ainakaan enää ikinä osta.

Joskus on hyvin vaikea edes tietää kuka inspiroituu ja kenestä ja kuka sitten ihan tietoisesti kopsaakin. Ja olen samaa mieltä, että eihän se "luksus-status" takaa tosiaan sitä, etteikö samanlaista mallia joku muu ei niin nimekäs olisi jo tehnyt. Aika moni nimekäs laukkukin on hakenut mallinsa toiselta nimekkäältä. Tää oli kiva postaus, ja todellakin postauksen arvoinen!

 

 

annaandandyathome
A&A at HoMe

Niimpä, hyvin puit sanoiksi :)  

Mullekin laatu on tärkein kengissä ja laukuissa. Vaikka toki olishan se ihanaa jos olis kaikki merkkilaukut mitä ikinä haluais! Lottovoittoa odotellessa... Olen kyllä myös sitä mieltä, että jos on aikomus ostaa kallis laukku, niin ei kannata ns. "väliaikaista" laukkua, koska se ei tyydytä kuitenkaan. 

mukavaa päivää!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.