Lasimestarin silli ja tietokoneen jouluvalot

IMG_9756.JPG

IMG_4477.jpg

Kaikenlaista taas, 

Mulla on niin paljon valokuvia, etten oikein tiedä edes mistä aloittaisin. Ihana auringonpaiste oli sunnuntaina hetken ajan, ja mulle tuli kyllä tosi höhlä olo, kun sisko sanoi, että ”mä arvasin et sä kuvailet kotona kun istuskelin olkkarissa ja aurinko paistoi”.  No huh huh, niin just… muut menee vauhdilla ulos ja mä alan juoksemaan kameran kanssa edes takas. Se on jotenkin jännä, miten se aurinko viipyy yhdessä kohtaa niin pienen hetken tähän vuodenaikaan. Joskus tuntuu, että se on siirtynyt jo muualle sillä välin kun on ollut kameraa hakemassa…

No, mutta nyt tulee tällainen sekalaisten kuvien postaus silleistä, tietsikan joluvaloista, hyasinteista ja adventtikynttilöistä… 

Facebook-seuraajat onkin nähneet jo kuvakollaasin, jossa oli muun muassa tietokoneen jouluvalot. Ostin viime jouluna noita Tigerista itselle ja muutamalle ystävälle, ja ne on aiheuttanut hilpeyttä yllättävän paljon. Tämä taitaa olla sarjassamme niitä asioita, joita ihmisellä ei vielä ole, vaikka sillä muuten onkin kaikkea… Aika söötit, ja ihan hirmu tarpeelliset, meinaan kaikki ystäväni ovat kaivaneet valosarjan joulusäilöstä esille <3 

Että kyllä sitä joskus voi ostaa jotain pientä turhaakin juttua lahjaksi, vaikka niin kovin sitä turhan tavaran raahaamista koitankin välttää. Tuo ei selvästi ollut edes turha, niin paljon hymyä se on saanut aikaiseksi. 

Toinen kiva pieni joululahjavinkki on helppo ja nopea ku mikä, silli-ihmisille tarkoitettu. Meidän iskän suurinta herkkua on sillit ympäri vuoden, ja kun uudessa Pirkka-lehdessä oli helppo ohje, niin pakkohan sitä oli testata. Sai kehut, purkki meni heti tyhjäksi, laitoinpa minäkin pari palaa saaristolaisleivän päälle ja oli se ihan hyvää, vaikka muuten en olekaan mikään sillien suurkuluttaja. 

IMG_9767.JPG

Lasimestarin silli

2 dl vettä 

1 dl etikkaa

1 dl sokeria

10 kpl valkopippuria

10 kpl mustapippuria 

2 laakerinlehteä

(jossain ohjeessa oli lisätty myös ruokalusikallinen sinapinsiemeniä)

Laita aineet kattilaan, kiehauta ja anna jäähtyä. 

1 porkkana

1 punasipuli

pala piparjuurta

Pirkka kevytsuolattua silliä paketti, n.160g (huuhtele sillifileet veden alla)

Pilko kaikki ainekset kerroksittain purkkiin ja kaada jäähtynyt liemi päälle. Laita jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi (säilyy pari viikkoa). 

IMG_9766.JPG

IMG_4481.JPG

IMG_4484.jpg

IMG_4479.jpg

IMG_4333.JPG

IMG_4326.JPG

IMG_4342.jpg

IMG_4345.jpg

IMG_9757.jpg

Kuvat: Anna / A&A at home

Muoti Ruoka ja juoma Trendit

Piparisuklaa konvehdit

image.jpg

Piparisuklaa pallerot, 

Ihanat omatekoiset joulukonvehdit, tämä on siis jo toinen satsi, ekasta ei keritty edes valokuvia ottamaan, niin nopsaa ne hävis lautaselta. Eli on hyviä, vois viedä vaikka lahjaksi kaverille, jos vaan pystyis olemaan itse syömättä kaikkia. Näihin tulee himo, ihan kauhea himo, ne sulaa suuhun, ja koko ajan pitää ottaa uusi. Pipareissahan parasta on se taikina, ja joulunajassa taas suklaa ja konvehdit, joten tässäpä ne on yhdistettynä, a’la Anna!

Tää on helppo, pallerot voi tehdä vaikka siitä ylijäämätaikinasta, joka jää, kun tekee normipipareita.

Siskon kanssa kun leivottiin, niin se siinä paineli tähtiä muotilla ja minä pyörittelin palleroita tähtien viereen. Äiti tuli viereen, katsoi hetken aikaa silmät pyöreänä  ja ihan sillai hienosti koitti muotoilla sen ”ootsä nyt ihan normaali?”-kysymyksensä tyyliin ”siis oletko sä joskus nähnyt, että pipareita leivottais tuolla lailla?” (haha, sen ilme oli just sen näköinen, että se varmaan mietti mielessään, että voi voi, aikuinen lapseni ei osaa leipoa joulupipareita, miten tän nyt kauniisti muotoilis, että ei niitä noin tehdä?…)  

”-En, en oo nähnyt koskaan, mutta kun keksin äsken nää piparikonvehdit, niin aion nyt niitä kokeilla”

Ja onnistui, ne meinaan loppu heti! Ja onhan fazerillakin piparisuklaata, niin miksei vois olla suklaapiparia? ha?

(Oikeasti sain idean siitä kun ostettiin pieni pussi virolaisia PIPARKOOGIPALLID- nimellä varustettuja suklaa palloja, ja niistä ajatus muuntui omatekoisiksi konvehteiksi…)

image.jpg

Piparisuklaa konvehdit

  • Pyörittele piparitaikinasta pieniä palloja, ja laita uunipellille muitten piparien joukkoon. 
  • Paista 200 C, 5min (siis saman kuin tavalliset piparitkin) Nämä pallot saa ehdottomasti jäädä pehmeiksi sisältä, silloin ne on ihan parhaita!
  • Anna jäähtyä
  • Sulata suklaa (Minä laitan paistinpannulle vettä, ja siihen pienen kattilan, johon paloittelen suklaan. Kun suklaa on sulanut, ota kattila liedeltä, ja ”dippaa” jokaisen palleron päälliosa suklaaseen. 
  • Voit laittaa tummaa suklaata, maitosuklaata, valkosuklaata… Koristellakin voi ihan oman mielikuvituksen rajoissa, minä laitoin muutamaan rusinan, kun niitä nyt sattui keittiön pöydällä olemaan. 

image.jpg

Eikö olekin ihania? Tykkään niin paljon näistä helpoista ja tutuista ohjeista, joissa on kuitenkin jotain uutta ja erikoista? Tai ainakin mulle suklaa kuorrutus joulupiparin päälle oli jotenkin uusi hauska oivallus? Vai keksinkö mä jotain, mitä te muut ootte tehneet jo iät ajat? 

image.jpg

Ai niin, ja pääsinpä vihdoin käymään ihanassa sisustusliike Aveliassakin ruissalon telakka-alueella. Tuntuu, että siellä käy nyt kaikki! Monessa blogissa on kuvia ja juttuja. Laitan vielä enemmän juttua, kunhan olen vaan käynyt kuvat läpi, mutta suosittelen tosiaan piipahtamaan siellä kahvilla ja sisustustavaroita ihastelemassa.  Se on aivan ihana miljöö!

image.jpg

Kuvat: Anna / A&A at home

Koti Ruoka ja juoma Trendit