Pihasuunnitelmia

A&A at HoMe

Yhteistyössä Cuponation.fi

Kevät tulee rytinällä ja pihahommat kiinnostaa taas, 

Meidän piha on aivan keskeneräinen ja kamala. Siis sillä lailla, että se on edelleen haravoimatta, keskellä nurmea on kasa puita, jotka odottaa klapikonetta, vanhat pihalaatat loppui kesken, ja terassikin on näin vain puolikas. Vanhan orapihlaja-aidan kiskotutin pois, joten aitakin puuttuu. Välillä tuntuu, että kaikenmaailman rojua on niin paljon, että ihan oikeesti vain autonromu puuttuu sieltä. 

Tämän postauksen teen cuponation-nimisen nettisivuston kanssa yhteistyönä. Sivustolle on kerätty yli satojen tuttujen nettikauppojen tämänhetkiset alennuskampanjat, sekä tarjouskoodeja. Siellä oli varmasti kaikki suuret nettikaupat, joita minä tiedän ja selaan, muun muassa Ifolor, Finnish Design Shop, H&M, Ellos, HobbyHall, Stockmann, Nelly, Zalando, Taloon.com... Siis kaikki ne, kellä on just nyt jotain tarjouskampanjoita meneillään.

Hitsi, onko teillekin tuttua, kun vaikka Elloksella olis jotain, mutta sitten ei sillä hetkellä löydykään sitä postissa tullutta alennuskuponkia? Mua ainakin aina ärsyttää, kun tuntuu, että niitä alelappuja tulee jatkuvasti postissa, mutta sitten kun sellaista tarvis, niin ei taatusti löydä sitä mistään? Just sisko oli toivonut lahjaksi valkoiset pellava-lakanat, ja äidille sanoin, että olis nyt sellainen postin kuponki, mistä siitä saa sen jonkun pienen alen, kun sellaisiahan myy monetkin kaupat. 

Olisinpa tiennyt viime viikolla, että sellainen sivusto olis ollut jo olemassa, missä on saatavilla kaikki mahdolliset alekoodit joka nettikauppaan.

Minä kävin nyt läpi Taloon.com -nimistä verkkokauppaa, koska heillä on juuri nyt sisustusviikot meneillään. Siellä on niin hurjasti kaikkea tapeteista, maaleista ja pihalaatoista kaakeleihin ja kodinkoneisiin, ja keittiönvalaisimista oksasilppureihin, hanoihin ja laitureihin. Sieltä voi tilata vaikka multaa pihamaalle. 

Haaveilin vähäsen meidän pihaprojektin loppuunviemisestä, ja tässä nyt minun inspiraatiota ihanaan pihaan. 

Kasvihuone, huoh. olisi ihana. Se nyt kuitenkin on vain haaveissa, ensin on kaikki muu oltava kunnossa, ainakin meidän pihalla.

Meidän pihalle pitäisi:

  1. rakentaa aita (ehkä musta, ja aika korkea ja tiivis),
  2. rakentaa pieni vaja (joka siis on jo ostettu viime kesänä, mutta on edelleen pelkkä lautakasa. se on vähän samannäköinen, kuin tuo pari kuvaa alempana oleva (tai tämä), paitsi että se tais olla ikkunaton.
  3. maalata vaja mustaksi, ja laittaa sen kylkeen kasvamaan joku köynnöskasvi (vihreät, ja kaiken muunkin väriset kasvit on upeita mustaa vasten!), 
  4. vajan seinään haluan myös yhden pihavalaisimen (Siihen sopis just meidän vanhan talon tyyliin tämä Konstmiden vega mattamustana)
  5. rakentaa kesäkeittiö (itse asiassa mieheni on himoinnut Green Egg -luksusgrilliä jo viime kesästä asti, ja minusta se on ollut ihan ruma, mutta tälaiseen kesäkeittiöön kotiuttaisin tuon vihreän munan oikein mielelläni. Hitsit, sehän näyttää hyvälle? eikö?
  6. laatoittaa pihaa jonkun verran. 
  7. Tehdä kukkapenkkiä, missä taustalla on pitkää elefantti-heinää, ja sen edessä jotakin vanhaan pihaan sopivia perennakasveja.

Mökkiä meillä ei ole, eikä näin ollen myöskään tarvetta huussille, mutta nämä TÄYDELLISET huussikuvat mun on pakko jakaa! (Haha, en olis kyllä ikipäivänä uskonut, että ihastun kakkahuussiin niin paljon, että hehkutan sitä täällä blogissa).... Jos mulla on jonain päivänä mökki, niin sinne tulee juuri tuollainen huussi! Ehkä sinne on tehtävä kaksi huussia, koska en osais valita, että kumpi noista on hienompi! (huussit täällä ja täällä).

Seuraavan kerran siis, kun jostain nettikaupasta jotain meinaa ostaa, niin ehdottomasti kannattaa kurkata, että onko cuponation.fi.llä alekuponkia. Ja voihan sitä kautta muutenkin käydä vilkuilemassa, että mitä alennuksia milläkin nettikaupalla tällä hetkellä on! 

Onko tää teille tuttua? Ilmeisesti tämä on suomessa aika uutta, mutta ameriikoissa jo ihan vanha juttu. Vai onko tää mulle vain uusi juttu? 

Entä onko teillä jotain pihasuunnitelmia tai pihahaaveita? Oletko tilannut netistä joskus jotain suuria tavaroita, siis tyyliin pihalaattoja tai vajaa? Minä mietin laattojen ja aidan tilaamista jo viime kesänä, mutta sitten se kesä jotenkin vierähti ohi, ja se unohtui! Olisi kiva kuulla kokemuksia? 

Musta tuntuu, että pihan laittaminen on paljon vaikeampaa, kuin kodin muuten. Täytyy ottaa niin paljon huomioon kaikenlaista asiaa kasveista ja ilmastosta ja vaikka mistä! 

Kuvat: Taloon.com

Kommentoi