Pikku-Porkkana

lasten valokuvaus.jpg

 

porkkanapää.jpg

Lasten tyyli.jpg

DSC_2715.jpg

Lasten valokuvaus.jpg

 

DSC_2742.jpg

Lasten valokuvaaminen.jpg

 

Olen ottanut Porkkanasta ihan valtavasti aivan ihania kuvia viime aikoina. Hitsi kun ne kasvaa vauhdilla!

Lavastin lastenhuoneeseen tuollaisen pienen ”leikki-studion”. Kenen vain on aika helppo toteuttaa tällainen. Laitoin ikkunan vastakkaiselle, tyhjälle seinälle vaatteiden säilytyslaatikon, ja sen päälle tuollaisen kukallisen kankaan, mikä nyt sattui olemaan siinä huoneen hyllyllä. Avasin ikkunasta kaikki verhot ja annoin auringon paistaa suoraan kohteeseen (aurinko siirtyy tosi nopeaan, joten ole tarkkana, että saat kuvattua sopivaan aikaan, siis juuri silloin kuin aurinko paistaa sopivasti siihen kohtaan mitä kuvaat). Kattovalaisimen sammutin huoneesta (se tekee usein minusta vähän keltaisuutta kuviin). 

Porkkana ei edes huomioinut mun kuvailuja, kun se alkoi samantien leikkimään, tai siis syömään… Se jaksoi ”syödä” vaikka kuinka kauan. Välillä siirreltiin tavaroita, sitten syötettiin nukkea tai pupua, ja taas itse lusikoimaan. Että oli oikein onnistunut leikkiruokailu! 

Vinkkinä muuten, että aivan ihania kuvia saa lapsesta (ja miksei muistakin) näin iltapäivän-auringossa, kun auringonsäteet tulvii ikkunasta ja valaisee vain yhden kohdan. Siihen valon alle kun usuttaa lapsen, niin saattaa onnistua tosi ihanasti tunnelman kanssa. Meillä tuo pastillituoli oli juuri aurinkokylvyssä, kun Porkkana siinä hyöri ja pyöri, joten nappasin äkkiä kameran ja zoomailin keittiöstä sen touhuja!

Lapset on usein aika vaikeita kuvattavia, liikkuu ja häslää koko ajan! Helposti kasvot tärähtää juuri kuvassa, joten malttia paljon ja monta kuvaa kannattaa ottaa. Huonot voi sitten aina poistaa. Niin, ja kannattaa juuri kokeilla leikin varjolla kuvailuja, niin, että antaa lapselle jotain, mihin se voi kiinnittää huomionsa, koska se poseeraminen ei onnistu välttämättä ollenkaan niin helposti. 

Tykkään kyllä tosi paljon kuvailla Porkkanaa, lasten kuvista kun tulee aina niin hyvälle tuulelle. 

Pastillituoli.jpg

Lasten valokuvaus ulkona.jpg

DSC_2676.jpg

 

Kuvat: Anna / A&A at home

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *