Piparisuklaa konvehdit

image.jpg

Piparisuklaa pallerot, 

Ihanat omatekoiset joulukonvehdit, tämä on siis jo toinen satsi, ekasta ei keritty edes valokuvia ottamaan, niin nopsaa ne hävis lautaselta. Eli on hyviä, vois viedä vaikka lahjaksi kaverille, jos vaan pystyis olemaan itse syömättä kaikkia. Näihin tulee himo, ihan kauhea himo, ne sulaa suuhun, ja koko ajan pitää ottaa uusi. Pipareissahan parasta on se taikina, ja joulunajassa taas suklaa ja konvehdit, joten tässäpä ne on yhdistettynä, a’la Anna!

Tää on helppo, pallerot voi tehdä vaikka siitä ylijäämätaikinasta, joka jää, kun tekee normipipareita.

Siskon kanssa kun leivottiin, niin se siinä paineli tähtiä muotilla ja minä pyörittelin palleroita tähtien viereen. Äiti tuli viereen, katsoi hetken aikaa silmät pyöreänä  ja ihan sillai hienosti koitti muotoilla sen ”ootsä nyt ihan normaali?”-kysymyksensä tyyliin ”siis oletko sä joskus nähnyt, että pipareita leivottais tuolla lailla?” (haha, sen ilme oli just sen näköinen, että se varmaan mietti mielessään, että voi voi, aikuinen lapseni ei osaa leipoa joulupipareita, miten tän nyt kauniisti muotoilis, että ei niitä noin tehdä?…)  

”-En, en oo nähnyt koskaan, mutta kun keksin äsken nää piparikonvehdit, niin aion nyt niitä kokeilla”

Ja onnistui, ne meinaan loppu heti! Ja onhan fazerillakin piparisuklaata, niin miksei vois olla suklaapiparia? ha?

(Oikeasti sain idean siitä kun ostettiin pieni pussi virolaisia PIPARKOOGIPALLID- nimellä varustettuja suklaa palloja, ja niistä ajatus muuntui omatekoisiksi konvehteiksi…)

image.jpg

Piparisuklaa konvehdit

  • Pyörittele piparitaikinasta pieniä palloja, ja laita uunipellille muitten piparien joukkoon. 
  • Paista 200 C, 5min (siis saman kuin tavalliset piparitkin) Nämä pallot saa ehdottomasti jäädä pehmeiksi sisältä, silloin ne on ihan parhaita!
  • Anna jäähtyä
  • Sulata suklaa (Minä laitan paistinpannulle vettä, ja siihen pienen kattilan, johon paloittelen suklaan. Kun suklaa on sulanut, ota kattila liedeltä, ja ”dippaa” jokaisen palleron päälliosa suklaaseen. 
  • Voit laittaa tummaa suklaata, maitosuklaata, valkosuklaata… Koristellakin voi ihan oman mielikuvituksen rajoissa, minä laitoin muutamaan rusinan, kun niitä nyt sattui keittiön pöydällä olemaan. 

image.jpg

Eikö olekin ihania? Tykkään niin paljon näistä helpoista ja tutuista ohjeista, joissa on kuitenkin jotain uutta ja erikoista? Tai ainakin mulle suklaa kuorrutus joulupiparin päälle oli jotenkin uusi hauska oivallus? Vai keksinkö mä jotain, mitä te muut ootte tehneet jo iät ajat? 

image.jpg

Ai niin, ja pääsinpä vihdoin käymään ihanassa sisustusliike Aveliassakin ruissalon telakka-alueella. Tuntuu, että siellä käy nyt kaikki! Monessa blogissa on kuvia ja juttuja. Laitan vielä enemmän juttua, kunhan olen vaan käynyt kuvat läpi, mutta suosittelen tosiaan piipahtamaan siellä kahvilla ja sisustustavaroita ihastelemassa.  Se on aivan ihana miljöö!

image.jpg

Kuvat: Anna / A&A at home

koti ruoka-ja-juoma trendit
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.