Taivaallisen kauniit (ja makeat) sitruunat.
Voi että, mä tein tänään jotain niin kaunista, ihanaa ja suussa sulavaa herkkua, etten oo ikinä ennen tehnyt!
Pinterestissä törmäsin ihanaan kuvaan sitruunaviipaleella koristellusta keksistä, ja sivu jolle se vei, oli tietenkin venäjänkielinen… mööh, mulle tuli kuitenkin joku pakkomielle, ja halusin kokeilla välttämättä karamellisoitua sitruunaa. Lopulta löysin muutaman ohjeen englanninkielellä, ihmettelin niitä aikani ja päätin ihan kokeilumielessä testata (huom: todella epäluuloisena) !
Oikeastaan tässä leipomisessa oli alunperin tuo ulkonäkö makua houkuttelevampi, mutta siis voi luoja noi keksit ON HYVIÄ!. Ne on paljon parempia vielä, miltä ne edes näyttää, vaikka ne on ihan superkauniita!
Ohje oli vähän outo, Martha Stewartin caramelised lemons. En tiedä onko nuo kaikki vaiheet tarpeellisia, tai mikä pointti siinä oli, mutta tein niinkuin käskettiin. Oikeasti ne oli ihan helppo tehdä, ja jos sulla on joku muu ohje tällaiseen, niin kommentoi ihmeessä!
Ensinnäkin ekaksi laitoin pannulle vettä, ja kun se kiehui, nostin pannun sivuun ja laitoin sitruunat sinne minuutiksi. Sieltä nostin sitruunat talouspaperille, jotta suurimmat vedet valui pois, ja heti suoraan jäävesikylpyyn. Ja taas kuivalle paperille.
Sitten pannulle 2,5 dl vettä ja 2,5 dl sokeria, sekoita ja kiehuta, kunnes neste on läpinäkyvää ja sokeri on sulanut. Laske lämpö miedolle (itse laitoin lieden ensin 2.lle, ja nostin vähän muutaman minuutin päästä) ja nosta viipaleet yksi kerrallaan sinne. Anna olla tunti, ja nosta sitten leivinpaperille jäähtymään.
Alla vielä vaihe vaiheelta: (muista tehdä todella todella ohuita siivuja, koska sitruuna vähän kovettuu keksin pintaan, että sitä on helppo haukata)
Pieni sneak peak! Laitan vielä myöhemmin tuon keksiohjeen, ihan paras! Nyt me lähetään lenkille palelemaan. Kivat illanjatkot!
Kuvat: Anna / A&A at home