Tallinnan eläintarha

A&A at HoMe

Lupasin jo ajat sitten TÄÄLLÄ laittaa lisää juttua Tallinnan eläintarhasta, se kun on monen lapsiperheen matkakohteena tänne matkustettaessa.

Tallinnan eläintarha on vuodelta 1939, ja jostain häkeistä sen kyllä huomaa. Esimerkiksi jääkarhut oli jotenkin vähän säälittävän pienissä neuvostoaikaisissa "betoni-asunnoissa", mutta koko ajan niiden uusille tiloille koitetaan kerätä rahaa remonttia varten. Tarhaa on viime vuosina paljon uusittu ja korjattu, ja koko ajan sitä edelleen halutaan laittaa eläimille paremmaksi. 

Vaikka tarha on vanha, niin minusta se on kaunis ja vehreä alue hyvin hoidettuine istutuksineen, jossa on mukava kävellä. Toki meille sattui kaunis ja lämmin päivä, niin sekin vaikutti osaltaan. Ja onhan siellä toki uudempaakin, remontoitua aluetta isossa osassa. 

Eläintarha on alueena tosi iso, ja siellä saa kävellä paljon. Lapsille saa vuokrata eurolla sellaisen kivan puisen veto-kärryn, josta mulla ei valitettavasti ole kuvaa, meillä kun oli omat rattaat mukana. Sisäänpääsylippu maksoi 7 euroa aikuiselta ja alle kolmevuotiaat pääsivät ilmaiseksi.

Menimme paikanpäälle puoli yhdeltätoista, ja kiersimme paikan rauhallisesti, mutta kuitenkin aika lailla pysähtymättä läpi. Ei ihan kaikkea edes nähty kun ystäväperheemme pikkuisella jo silmät lupsu siihen malliin että välillä vois vähän nukkua. Pois lähdimme yhden aikaan ja silloin oli ihan valtavan pitkä jono ja eläintarha alkoi täyttymään ihmisistä, joten suosittelen menemään aikaisin, ja varaamaan kunnolla aikaa, niin saa kierrellä rauhassa. 

Myös kahvila, kioski- tai ruokatarjoiluja ei ainakaan meille tullut vastaan? En tiedä jäikö meiltä jotain huomaamatta, mutta näimme tasan yhden kahvilan, eikä se ollut mitenkään erityisen viihtyisän näköinen, vaikka siisti olikin. Heti alkuvaiheessa vastaan tuli myös pieni kärry katoksella, jossa myytiin hattaraa.

Tarha on tosiaan niin valtava alue, että minun mielestä sinne mahtuisi hyvinkin muutama kiva kahvila ja pari ravintolaa.

Oikein harmitti, kun edellisiltana tehty pizza jäi jääkaappiin. Picnic -alue siellä olisi ollut ihan sitä varten, että omia eväitä olisi voinut siellä nauttia. Suosittelen siis pakkaamaan omat picnic-eväät mukaan reissuun. 

Helteisenä päivänä kaikki eläimet tuntuivat vaan makoilevan... 

Mun mielestä erityisen ihana oli lapsille tarkoitettu kotieläintarha, missä oli pikkutipuja, pupuja, kilejä ja semmoisia. Kileille sai ostaa automaateista namusia 10 centillä, mutta heti kun rahan pudotti automaattiin, niin ahnein ja suurin rohmu tuli ja söi kaikki suoraan siitä pienestä luukusta! 

Tässä vielä tarkemmat ohjeet, kuinka pääset paikanpäälle:

Tallinn Zoo

Paldiski mnt 145/ Ehitaja tee 150

Pääset keskustasta eläintarhaan sähkö/trollibussilla nro 6, ja rautatieasemalta trollibussilla nro 7. 

Tavallisella linja-autolla keskustasta pääsee numerolla 22 ja rautatieasemalta bussilla numero 21.

Ja pysäkki on nimeltänsä ZOO!

(samalla pysäkillä on kadun toisella puolella ostoskeskus Rocca al Mare).

Kuvat: Anna / A&A at Home

Täällä vielä postaukseni Tallinnan parhaista ravintoloista!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.