Uutta Tallinnassa

A&A at HoMe

Terveiset tallinnasta taas pitkästä aikaa.

Meillä oli ystäviä kylässä viikonloppuna, ja sen takia onkin tullut syötyä ulkona monen monta kertaa , ehkä vähän liikaakin. Minähän tein jo viime kesänä sen Mun Top-ravintolat -listan, ja se pitää edelleen ihan paikkansa, paitsi niiltä osin, mitä uusia paikkoja on nyt sen jälkeen avannut oviaan. 

Tällä hetkellä ehdoton suosikkini tallinnan ravintoloista on Noa, joka voittikin tallinnan parhaan ravintolan tittelin tänä vuonna. 

Nyt kuitenkin käväistiin (taas) lounaalla trendikkäässä F-hoonessa, joka on ihan ok lounaspaikkana. Meillä oli niin hirmuinen nälkä, että kurvasimme ensimmäisenä F-hoonen ovista sisään, mutta telliskivi on kasvanut viime kesästä, ja siellä olisi ollut uudempiakin paikkoja tarjolla, jos olis nurkan taakse ensin kurkannut. (mun tarvii kyllä myöntää, että F-hoone on ehkä vähän ylihypetetty paikka. Itseasiassa minä olen syönyt siellä kahdesti todella hyvää tulista kookos-lohikeittoa (kolmannella kerralla en edes muista mitä olen syönyt)), mutta kaksi ystävääni on jo sanonut, että ruoka on ollut pieni pettymys. Nyt viikonloppuna ystäväni tokaisi, että eilinen salaatti oli kyllä paljon parempi, ja viimeksi toinen ystäväni oli sitä mieltä, että brushetta-leivän päälliset maistuu jotenkin teolliselle?) Että ruoka on ihan hyvää, mutta ei nyt maasta taivaaseen kehuttua... Mutta paikka ja ympäristö on kiva. 

Suosittuja uudempia paikkoja F-hoonen naapurissa, paikallisten keskuudessa ainakin, ovat  Lendav Taldrik (=lentävä lautanen) sekä Gluteeniton ravintola Kivi Paber Käärid (=Kivi, paperi, sakset). Niiden vieressä on myös kivannäköinen pieni oluthuone Pudel. 

Nämä kaikki ovat siis Telliskiven alueella, rautatieaseman takana. Siellä on myös pieniä sisustus-, design-, ja vintage-liikkeitä, sekä suosittu kirpputori kesälauantaisin. 

 

 

Sitten toinen uusi paikka, hirmu suosittu sekin paikallisten keskuudessa, nimeltänsä Umami.

Umamilla on kaunis suuri puutarha, jossa oli myös lapsille jotain viihdykettä, ja ruoka oli hyvää. Oikeastaan ruoka oli todella, todella, suussasulavan hyvää, mutta meillä muuten vähän tökki siellä illallinen. Oli pieniä unohduksia, odotusta ja sen sellaista pikku virhettä. Palvelu oli kuitenkin ihan ok, ja saimmekin jälkiruoaksi hyvityksenä kahvit ja mustaherukka sekä kirsikka-snapsit. 

Umami on jo vähän kauempana, nelisen kilometriä keskustasta, mutta taksilla pääsee näppärästi paikan päälle. 

(Ps. Leib vanhassa kaupungissa on saman omistajan ravintola, ja siellä on myös ihan valtan hyvät ruuat.)

Seuraavat kuvat onkin meiltä kotoa, vähän paahtavan kuumaa lasikattoista rappukäytävää ja ihanaa kattoterassia, jonne pääsyä on sitten odotettu. Andykin haluaa vinkuen katolle makoilemaan aina kun kattoikkunan moottorin ääni alkaa surraamaan, ja ikkuna aukeamaan. 

Ja tässä vielä keskustasta aurinkoisen päivän vinkki! Ihana kattoterassi kauniine näkymineen Solaris-keskuksen katolla, Kohvik Komeet, suosittelen. 

Kuvat: Anna / A&A at home

Annalla.com  /  Facebook  / Instagram

Kommentit

Fisu
Hurmaavan valkeaa

Kiva postaus :) Mä kävin muuten eilen Tallinnassa, ja just tuolla Kivi Paber Käärid-ravintolassa :D Oli hyvä ruoka ja tosi halpa! Päivän menu; papukeitto, kanarisotto ja suklaamousse yhteensä vaan 6,90€ Ei paha :D

annaandandyathome
A&A at HoMe

Ohho, no oli tosiaankin halpa :) Kiva tietää, tarviikin mennä sinne joku päivä! 

Kommentoi