Viikonloppu Wienissä

A&A at HoMe

Vietimme yhden sateisen viikonlopun Wienissä, tosi kaunis kaupunki. Kolmen päivän aikana ei juuri paljoa ehdi näkemään, mutta mulle riittää pelkkä hyöriminen kaupungilla, ulkona syöminen ja maisemien, etenkin vanhojen rakennusten (ja miksei uusienkin) ihailu.  Ei aina tarvitse olla nähtävyyksiä kauheasti kierreltävänä, voihan sitä jättää jotain seuraavaankin kertaan...

Mulla on tapana katsella talojen katoille ? Bongailen usein ihan unelman näköisiä kattoterasseja ja puutarhoja katoilla. Kuljen siis nenä pystyssä haaveillen ja kerran jos toisenkin minua on varoitettu astumasta johonkin monttuun tai kakkaan, hih.

Kuulemma wiener schnitzel pitää syödä ravintolassa nimeltä Fiqlmuller. Se oli siis ihan valtava, pitsan kokoinen ! Ravintolaan saattaa olla jonoa, mutta sinne kannattaa jonottaa koska jono liikkuu nopeasti. Siellä olisi tietysti ollut sacherkakkuakin (sekin 1/4 osa kakkua!) mutta kaikkea ei vaan voi syödä, kun maha on täynnä. Muutenkin wienissä on aivan ihania kahviloita ja ihan uskomattoman näköisiä ja kokoisia jälkkäriannoksia...

Sitten shoppaamisesta, siellä on ihan kaikki vaatekaupat H&M.stä Chaneliin, mutta ei Massimo duttia, nyyh. Minä aina selvitän ennen jokaista matkaa mahdolliset outletit ja massimo duttin osoitteen. Oikeastaan koko vanhakaupunki, innere stad, on täynnä kauppoja, mutta kuuluisimmat ostoskadut lienee kävelykadut Graben, Kohlmarkt ja Kärntnerstrasse. Hyvä ostoskatu on myös Mariahilfer Strasse, jossa on paljon kauppoja ja muutama tavaratalokin. Vanhankaupungin keskipisteenä oleva pyhän Tapanin Katedraali, stephansdom, on vaikuttava. 

 

 

Jos outlet shoppailu kiinnostaa niin suosittelen McArthurGlen ketjun outlet kyliä. Ketjulla on outlet-kyliä muun muassa Ranskassa, Italiassa, Kreikassa, Belgiassa, Saksassa ja Englannissa.  Tässä linkki kaikkiin ketjun keskuksiin.

Wienin oopperatalon edestä, kadun toiselta puolelta, lähti tunnin välein bussikuljetus McArthurGlenin Parndorfin Designer Outletiin, joka maksoi 9 euroa. Matka kesti tunnin verran yhteen suuntaan. Aamulla klo 10 oltiin jonottamassa bussiin ja siellä tosiaan oli joku muukin. Ihan hirveä tunkeminen kaikilla, mutta sieltä tuli toinen bussi perässä. En silti tiedä mahtuiko kaikki kyytiin. Mutta siis liikkeitä on niin paljon että viiden tunnin jälkeen pois lähtiessä me ei oltu edes keritty kaikkiin ! Vaikka koitin mennä tosi nopsaan kaikki läpi...  Merkkejä on sivujen mukaan 170, pääset sivuille tästä. Kamera unohtui koko shoppailun ajaksi, yhtään kuvaa en ottanut, vaikka outlet-kylä olisi kyllä ollut kuvaamisen arvoinen.

Swarovskin liikkeen ikkuna oli ihan mahtava. Kuviin ei niin saa vangittua sitä loistetta ja säihkettä miltä tuo illalla näytti, nukke keinui ja oli liikkeessä koko ajan.  oikeasti se oli paljon hienompi.  Wau mikä glamour !

Ja iltaa mentiin vielä viettämään wienin vanhaan tivoliin, siellä oli aika ihana tunnelma.

Söötti donitsikoju:

 

Ja Porkkanalle ostin tivolista tuliaisiksi aivan ihanan karuselli-soittorasian !

Hauskaa viikonloppua ! Hrrr, ulkona alkaa olla jo tosi kylmä...

Kommentoi