Itsetehty mysli
Yritän elää aika terveellisesti oman hyvinvointini vuoksi, mutta nykyään yhä enemmän siksi, että olisin mahdollisimman hyvä koti pikkuiselle yhdeksän kuukauden ajaksi. Mulla on aika paljon ruokarajoitteita, olen esimerkiksi laktoositon ja gluteeniton, minkä lisäksi en syö punaista lihaa. Pari vuotta sitten aloitin tekemään itse omat myslini, sillä lähikaupasta ei löytynyt gluteenitonta vaihtoehtoa. Onneksi aloin, sillä omatekemä vie kaupan myslit ihan 6-0.
Itsetehty mysli on siitä hyvä, että sinne voi laittaa oikeastaan mitä tahansa. Tällä kertaa mulla tuli mysliin:
-kaurahiutaleita
-tattarihiutaleita
-hasselpähkinöitä, cashewpähkinöitä, parapähkinöitä, manteleita
Usein laitan mukaan myös erilaisia siemeniä, kuten seesaminsiemeniä, kurpitsansiemeniä ja/tai auringonkukan siemeniä. Tällä kertaa maustoin seoksen ripauksella kanelia. Jos haluaa makeutta mukaan, hunaja sopii siihen hyvin.
Kaada ainekset kulhoon, lorauta joukkoon oliiviöljyä, pyörittele huolella öljy kaikkialle, paista uunissa 175 asteessa n. 10-15 minuuttia. Varo, kärähtää helposti! Ja sitten, nauti.