Halloween risotto
Mä oon viettänyt viime viikon tiiviisti nenä kiinni tenttikirjoissa, tehnyt pilatesta, käynyt lenkillä lähtimetsissä ja tanssinut zumbaa (mun tapauksessa hyppinyt epämääräisesti musiikin pauhatessa taustalla).
Tänne Hollantiinkin on vihdoin tullut syyssäät. Lähes päivittäin sade on paiskonut ikkunaa ja mun kännykäkin sai kylvyn, kun torstaina sade yllätti mut kesken lenkin. Edes vanhempien antama neuvo ”laita kännykkä risottoriisin kera suljettuun muovipussiin yöksi” ei tepsinyt. Alan pian epäillä, ettei oliiviöljy toimikaan hiusmaskina ja ettei noki puhdistakaan takan lasiovea…
Tänään päivällä oli ihan halloween-tunnelmat yllä, kun käveltiin puiston läpi ja tie oli täynnä keltaisia lehtiä. Pari lasta juoksi monsteriprinsessoiksi pukeutuneena kadulla ja säikähdin pelle-pukuista miestä ostoskadulla.
Koska mulla jäi risottoriisiä yli tosta kännykän kuivaus -operaatiosta, kokkasin tänään ekaa kertaa Hollannissa risottoa. Mä rakastan risottoa, mutta sen valmistus kestää todella kauan, enkä osaa valmistaa sopivan kokoista annosta yhdelle hengelle, vaan kokkaan sitä aina armeijalla. Halloweenin kunniaksi teinkin kurpitsa, porkkana ja gorgonzolalla maustettua risottoa. Mä oon aina rakastanut sitruunarisottoa, mutta tämänpäiväinen annos maistui ihan super hyvälle (tai sittn mun keho on vaan huutanut kunnon italialaisen kotiruuan perään?).