Ruokajuttuja

IMG_1339.JPG

Mulle tervellinen kotiruoka on lapsuudessa opittu juttu. En voisi ikinä elää jollain mäkkäri-safkalla tai einesruuilla, vaan mieluummin food preppaan ruokaa kerralla pidemmäksi ajaksi. Tietty sitä joskus silloin tällöin voi herkutella ulkona pizzalla, mutta mä oikeastaan tykkään enempi itse kokatuista jutuista. Miten mun ruokavalio on muuttunut Hollannissa?

Siinä missä Suomessa mä tein tosi paljon italialaisia kasvisruokia – täällä Hollannissa oon syönyt pastaa tasan yhden kerran! Ehkä mulla on vielä vaikeuksia löytää ruokakaupasta kaikkia juttuja ja hassua kyllä – en oo kertaakaan vielä ostanut zucchinia tai avocadoa, vaikka Suomessa söin niitä lähes päivittäin. Täällä oon ihastunut bataattimuusiin ja ”linssipapumössöön”, sekä suht halpoihin pakastevihanneksiin. Lohi on kallista ja kalavalikoima on mulle ventovieras, koska täällä myydään Atlantin kaloja kun taas Suomessa oon tottunut muikkuihin ja silakkaan.

Toistaiseksi mulla on ollut vaikeuksia löytää härkiksen tapaisia protskun lähteitä, mutta luulen että tilanne helpottuu, kun vaan hiffaan täkäläiset ruokakaupat paremmin.

Oon ollut kerrassaan ihastunut valmiiksi pilkottuihin, suht halpoihin hedelmäsalaatteihin, jota saa 1-3 euron hintaan!

Siemenet on vähän kalliimpia kuin Suomessa ja täkäläinen siemennäkkäri ei oo ihan samaa tasoa, mihin oon Suomessa tottunut. Pitäis alkaa itse tekemään omaa näkkäriä niin sais siitä terveellisempää!

Suomessa on paljon enemmän vegaanisia jugurtteja. Täällä oon isommista kaupoista löytänyt Alpro Soyan jugurttia, mutta niiden rahkoja täällä ei valitettavasti ole. Oon tyytynyt ruotsalaisiin Lindahlin protskurahkoihin, joita Suomessakin söin.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *