Viikko Hollannissa

IMG_3026.JPG

Tänään tuli viikko Hollannissa täyteen. Mä oon toistaiseksi välttynyt suurimmilta kulttuurishokeilta (kiitos muutamien Belgiassa vietettyjen lapsuus- ja teinivuosien).

Suurin haaste tähän mennessä on ollut kämppisten kanssa asuminen. Don’t get me wrong here, ne vaikuttaa erittäin ihanilta tytöiltä. Kyse on enemmänkin musta itsestäni. Mä olen tottunut asumaan kaksin koiran kanssa, jolloin tavara x löytyy aina paikasta y eikä jostain ihan muualta (ja yleensä varsin erikoisesta paikasta)! Onneksi ollaan nyt pitämässä kämppisten kanssa yhteinen illanvietto, missä voidaan jutella ja set some ground rules. 

Ehkä toinen mainittavan arvoinen juttu on  se, että tää kaupunki on tehty pyörille. Siinä missä esim. Helsingissä on mun tietääkseni vain yksi pyöräbaana, täällä koko kaupunki on yhtä isoa pyöräbaanaverkostoa. Välillä tuntuu, että ihmiset katsoo mua vinoon, kun mieluummin kävelen sen 2 km kuin hyppään pyörän selkään.

Lohi. Mä rakastan lohta. Koska oon periaatteessa pescevegetaristi niin mun ruokavalio pyörii paljon halvan ja laadukkaan kalan ympärillä. Siinä missä Suomessa saa parilla eurolla lohta ja muikkuja, mä en vielä ole löytänyt täältä kuin 6e maksavaa lohta. Opiskelijana tietenkin otan mielelläni halvat kalavinkit vastaan!

Tälläinen pieni loppushokki teille: meillä käy kotona siivooja – nimittäin nainen nimeltä nimeltä Pascalle. Siinä missä suomalaiset opiskelijat itse siivoaa omat sotkunsa, mun kämppikset jättää kaiken sotkun siivoojalle. Mä oon viikon aikana keräillyt kämppisten karvoja kylppärin viemärinluukulta ja vienyt niiden roskia ulos, että en kompastuisi portaissa isoon roskapussivuoreen. En tiennyt, että ne kaikki oli jätetty tarkoituksella siivoamatta. Mä itse kuitenkin tykkään siivota omat jälkeni, joten toivottavasti Pascalle ei pahastu, jos sillä on tän vuoden pienempi siivousurakka!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *