TERVEELLISET AAMIAISET x 7

Tänään kokosin teille kaikki lemppari aamiaiseni tähän yhteen postaukseen! Aamiainen antaa minulle paljon energiaa päivään, ja siksi yleensä herään ajoissa, jotta voin nauttia rauhassa aamiaiseni ennen päivän kiireitä. Blogiani pidempään seuranneet tietävätkin, että aamiainen on minulle päivän tärkein ateria ja rakastan erilaisia brunsseja sekä pitkiä aamiaisia ystävien kanssa. Eniten aamiaisia tulee kuitenkin valmistettua kotona, ja siksi halusin jakaa kanssanne nämä alla mainitut reseptit. Jokainen ruoka on suht simppeli valmistaa sekä terveellinen ja varmasti maukas! Jos et ole samanlainen aamiaisihminen kuin minä – ei hätää! Voit hyvin valmistaa näitä kaikkia esimerkiksi väli- tai iltapalaksi. However you wish 🙂 

 

 

ULTIMATE BREkkieguife-2.jpg

ULTIMATE BREkkieguife-4.jpg

 

 

1. ITSETEHTY GRANOLA on kaikkien aikojen suosikkini! Itsetehty granola on huomattavasti terveellisempää kuin kaupan valmiit myslit, jotka sisältävät usein paljon lisättyä sokeria. Se on mielestäni myös paremman makuista ja valmistamiseen ei mene kauaa. Syön yleensä granolaa kaura-, manteli- tai riisimaidon kanssa.

Olenkin jakanut tämän reseptin aikaisemmin vanhassa blogissani, mutta tässä se tulee uudestaan; 

Taateli-Pähkinä Granola ( 1 pellillinen ) 

500g kaurahiutaleita

200g siemensekoitusta  esim. kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä

pähkinöitä esim. kourallinen mantelilastuja ja 100g cashewpähkinöitä

10-15kpl pehmeitä taateleita 

kourallinen kookoshiutaleita

1dl kookosöljyä 

loraus hunajaa tai vaahterasiirappia 

Sekoita sulatettu kookosöljy ja hunaja tai siirappi keskenään. Kaada seos kaurahiutaleiden päälle ja lisää siemenet, pähkinät sekä kookoshiutaleet. Paahda granolaa 150 asteisessa uunissa noin 20 min, kunnes väri on kullanruskeaa. Kannattaa käännellä seosta paahtamisen aikana useasti, ettei se vahingossa pala ( näinkin on käynyt kröhöm…) Lisää lopuksi pilkotut taatelit ja nauti lämpimänä haluamasi maidon sekä hyvän kahvin/teen kanssa.

 

2. TERVEELLINEN SMOOTHIE on myös keittiöni kestosuosikkeja. Joskus heitän smoothieen kaikenlaista, mitä nyt satun kaapista löytämään – maku on sitten aina se oma yllätyksensä, mutta yleensä tulokset ovat melko hyviä… Välillä valmistan myös hieman paksumman smoothien, jonka kaadan kulhoon ja koristelen kauniiksi esimerkiksi marjoilla. Tässä muutama oma lemppari reseptini;

Matcha-kookos vihersmoothie & Päärynä-minttu smoothie – http://www.lily.fi/blogit/adama-sofia/3-x-suosikki-smoothiet 

Kermaia banaani-mansikka smoothie kulho  – http://www.lily.fi/blogit/adama-sofia/banana-strawberry-smoothie-bowl

Banaani-kaakao smoothie kulho – Blendaa 2,5dl mantelimaitoa, 1-2 banaania ja lisää lopuksi 1rkl raakakaakaojauhetta. Kaada seos kulhoon ja koristele granolalla, pähkinöillä sekä raakakaakaolla. 

 

3. TÄYTTÄVÄ MUNAKAS on aamiainen, jota tulee syötyä yleensä treenipäivinä, koska siitä saa hieman lisää proteiinia. Yksinkertaiset munakkaat ovat myös helppoja ja nopeita valmistaa. Näissä munakkaissa on ehkä hieman enemmän ainesosia, mutta ne ovat osoittautuneet todella hyviksi. Jos haluat nopeuttaa aamiaiskokkailujasi, voit esimerkiksi pilkkoa sipulit ja sienet valmiiksi pikku kippoihin – aamulla voit sitten heittää ne helposti pannulle ja lisätä vain kananmunat päälle.

Pinaattiherne munakaspaista ensin pilkottu sipuli, herneet sekä pesty babypinaatti. Lisää ripaus suolaa sekä pippuria, ja lopuksi kananmunat. 

Herkkusienimunakas paista ensin pannulla pilkottu sipuli ja herkkusieni viipaleet. Lisää taas haluamasi mausteet ja heitä lopuksi kananmunat päälle. Herkkusienissä on myös hieman proteiinia, eli tämä on todella hyvä post-workout aamiainen :-) 

 

4. KASVIS-KANANMUNA LAUTANEN on viikonloppu aamiaisten aatelia! Jos haluat valmistaa hieman ruokaisamman aamiaisen esimerkiksi viikonlopun brunssille – koita tätä reseptiä. Söin tätä itse asiassa ensimmäisen kerran ravintolassa, ja sen jälkeen testasin itse reseptia kotona. Osoittautui hyväksi ja täyttäväksi aamiaiseksi – melkein kuin lounas! 

 

Paahdetut bataatit & egg benedict  (2hlö)

Tarvitset – 1 bataatti, nippu parsaa, 2-4 kananmunaa ja halutessasi parmesan lastuja. 

Kuori bataatit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kaada päälle loraus oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15min kunnes bataatit ovat pehmeitä. 

Keitä sillä aikaa 2-4 kananmunaa benedict tyylillä – tässä ohje. Tämä osuus vaatii hieman opettelua, mutta muutaman kerran jälkeen homma varmasti jo luistaa paremmin ;-) Yleensä kaadan nopeasti kananmunan kiehuvaan veteen, johon olen sekoittanut suolaa + viinietikkaa sekä tehnyt tarvittavan pyörteen haarukalla. Sekoitan myös vettä koko keittämisen ajan, kunnes tuloksena on täydellinen egg benedict. 

Lopuksi keitä parsat suolatussa ja kiehuvassa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Muista poistaa kovat kannat parsoista! Pilko kypsät ja pehmeät parsat pieniksi paloiksi ja kaada lautasille. Lisää bataatti ja kananmunat päälle, ja ripottele vielä pippuria/suolaa sekä parmesan lastuja päälle. Voilà – viikonlopun terveellinen aamiainen on katettu! 

 

5. SUKLAAHUMMUS RIISIKAKUT ovat nopean aamun herkkuja. Yleensä valmistan suklaahummuksen valmiiksi ja säilön sen lasipurkkiin. Valmista tahnaa on sitten helppo sivellä riisikakkujen päälle aamukiireessä. Voit tietysti ostaa myös valmista tahnaa – en ole vain itse vielä löytänyt hyvää sellaista. Välillä vaihdan suklaahummuksen maapähkinävoihin, jota löytyy nykyään paljon kaupan hyllyiltä. 

Suklaahummus  ( jos haluat enemmän seosta säilöttäväksi – tee resepti tuplana )

2 dl kypsiä ja pehmeitä kikherneitä

2 rkl (raaka)kaakaojauhetta

3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia

ripaus suolaa

2 rkl vettä 

Blendaa kaikki ainekset blenderissä, kunnes seos on sileää. Maista ja lisää mielestäsi puuttuvaa aineosaa. Sivele tahnaa riisikakuille ja koristele haluamallasi marjoilla sekä hedelmillä! 

 

6. RAAKA- & LÄMMINPUURO on ehkä eniten kuluttamani aamiainen tällä hetkellä. Fiilikseni erilaisten aamiaisten suhteen tosiaan vaihtelee ajoittain, mutta tällä hetkellä olen melkeinpä joka aamu tehnyt aamiaiseksi kaurapuuroa marjoilla sekä taateleilla. 

Tässä postauksessa kerroin hieman enemmän kaurasta ja sen terveyshyödyistä. Jaoin myös yksinkertaiset reseptit tuorepuuroon ja lämpimään kaurapuuroon; http://www.lily.fi/blogit/adama-sofia/hyvinvoinnin-peruspilarit-kaura-kuitu

 

7. AVOCADO TOAST on todella hyvää ja se sisältää kuituja sekä hyvää rasvaa. Täällä Espanjassa on tullut taas syötyä enemmän leipää kuin yleensä, mutta mitäs sille voi kun ihania leipomoita on joka kulmassa ;-) 

Tarvitset – hyvänlaatuista leipää, jota voi paahtaa. 1 avokadon, 1/2 sitruunan, suolaa & pippuria. Päälle versoja sekä siemeniä halutessasi. 

Leikkaa avokado puoliksi, poista kivi ja viipaloi puolikkaat poikittain ohuiksi viipaleiksi. Jos on laiska fiilis, voit myös levittää avocadon suoraan veitsellä paahdetun leivän päälle. Ripottele päälle suolaa sekä pippuria, ja viimeistele leivät sitruunanmehulla. Itse yleensä lisään vielä päälle veroja sekä erilaisia siemeniä tuomaan hieman lisää ruokaisuutta – niin hyvää! 

♥ Adama 

 

// Breakfast is my favorite meal of the day and here are some of my common breakfast foods! If you want to try any of the recipes – just leave me a comment and I can write it to you in English too :-) 

 

 

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Terveys
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.