Näin onnistut raakaleivonnassa
Osa kuvista by Saranda. // Yhteistyössä GreenStreet.
Saranda kertoikin jo blogissaan siitä, kuinka saimme iloksemme osallistua GreenStreetin järjestämään raakakakku workshoppiin. Olen ollut raakakakkujen rakastaja jo monta vuotta, mutta viimeiseen vuoteen en ole yhtäkään kakkua väsännyt. Osasyynä on ollut se, että välillä tekemäni raakakakut ovat olleet hyviä ja välillä taas, noh sanoisinko erikoisia, haha. Veikkaan, että kaikki jotka ovat joskus tehneet raakakakkuja, ymmärtävät yskän – aina ei omat visiot vastaa todellisuutta…
Kurssilta sain kuitenkin taas valtavasti inspiraatiota raakaleivontaan. Hyvin onnistunut raakakakku on nimittäin niin hyvää ja makoisaa, ettei tavallisiin kakkuihin ole paluuta. Nykyään kakkuja voi tietysti ostaa kahviloista ja myös kaupan kylmäkaapista, mutta etenkin kesän lähestyessä on mielestäni ihanaa toteuttaa se oma onnistunut raakakakku!
Siispä halusin jakaa nämä mainiot vinkit myös teille, jotta tekin voitte valmistaa oman herkullisen raakakakun. Voin myös lämpimästi suositella tätä kurssia kaikille, jotka etsivät uutta intoa raakaleivontaan. Paikan voit varata tästä.
Vinkit onnistuneeseen raakakakkuun
Aloita valmistus aina pähkinöiden jauhamisesta. Lisää sitten kuivat aineet ja lopuksi rasvat. Näin seoksesta tulee kaikista silein.
Psyllium ja kookosöljy kannattaa lisätä vasta viimeisenä, koska molemmat kovettavat kakkua.
Lisää tarpeeksi suolaa. Usein ohjeissa mainitaan vain ”ripaus suolaa”, mutta yleisesti 1/2-1tl suolaa tuo hyvin esiin kakun muut maut.
Avokado tuo kakkuun pehmeyttä, mutta sitä kannattaa lisätä hyvässä suhteessa – ei liikaa eikä liian vähän – jotta mausta ei tule tunkkainen.
Liika kookos voi pilata maun. Siispä seosta kannattaa maistella jo teko vaiheessa ettei lopputulos ole liian kookoksinen. Lisää tarvittaessa muita aineksia tasapainottamaan makua.
Soijalesitiini emulgoi eli sitoo rasvoja, ja auttaa siten pitämään kakun kunnolla kasassa.
Makea Toco tasapainottaa raakakaakon kitkerää makua ja antaa kakulle pehmeän maun. Lisäksi se on hyvin ravintorikas superfoodi, joka sisältää mm. E-vitamiinia.
Tasaisen lopputuloksen saamiseksi, kakku kannattaa levittää vuokaan pyörivin liikkein ja hieman painellen.
Leivinpaperi kakkuvuoan pohjalla auttaa kakun irrottamista. Lastalla voit silotella reunat.
Upen marmoroinnin saat tehtyä esim. pursottamalla kookosmaitoa minigrip pussilla. Tee ensin viivoja ristiin rastiin ja sitten piirrä viivojen päälle kahdeksikkoa puutikulla.
Koristuksen voit käyttää myös marjoja ja yrttejä – voila onnistunut raakakakkusi on valmis!
Rentouttavaa sunnuntaita sinne. ♡