Biisit jotka iskevät suoraan sydämeen

Saavatko jotkut biisit teidät surulliseksi?

Tässä muutamia kappaleita, jotka saavat minut surulliseksi, hyvällä tavalla. Samalla tavalla kuin kauhuelokuvat saavat meidät pelkäämään, hyvällä tavalla.

 

Ensimmäisenä kappale jonka löysin Harry Potter -facebook ryhmästä. Biisi on 30 seconds to mars – bändin kappale This is war ja video on jonkun Potter-fanin tekemä. Halusin laittaa tähän tämän Potter-videon, enkä alkuperäistä musiikkivideota, koska mielestäni tämä video kuvaa paremmin fiilistä, jonka biisistä saan.

https://www.youtube.com/embed/v4xqIjqH27U” frameborder=”0″ height=”315″ width=”560″>

 

Seuraavat kaksi kappaletta valitsin, koska ne kuvaavat hienosti, mutta surullisesti sitä miten tavallisen hyvän ihmisen elämä voi mennä pieleen. Näissä kappaleissa kannattaa kuunnella lyriikoita!

Leevi and the leavings – Elina, mitä mä teen?

 

The jam – Down in the tube station at midnight

 

Olin vuonna 2012 vaihto-opiskelijana Yhdysvalloissa ja sen puolen vuoden aikana kun olin siellä sain paljon uusia ystäviä, joiden kanssa matkustelimme ja teimme kaikkea hullua ja mahtavaa sen varjolla, että olimme nuoria. Kuuntelimme tätä kappaletta pitkillä automatkoilla ja tietenkin lauloimme mukana. Tämän kappaleen kuunteleminen saa minut muistelemaan noita aikoja ja noita ihmisiä. Tämä kappale saa minut yhtä aikaa iloiseksi ja surulliseksi; iloiseksi siitä kuinka hauskaa tuo aika elämästäni oli ja surulliseksi siitä, että en enää ole niin läheinen ystävä näitten ihmisten kanssa ja kuinka en ehkä enää koe mitään niin hullua ja mahtavaa kuin tuo reissu oli.

Fun – We are young feat Janelle Monáe

 

Seuraavasta kappaleesta minulle tulee mieleen mummuni, jolla oli sänkynsä päällä suojelusenkeli-taulu. Mummuni kuoli 2014 pitkän ja julman sairauden jälkeen.

Suojelusenkeli – Samuli Edelman

 

kulttuuri suosittelen musiikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *