Spermakuulumisia

Äidiksikö?

Olen tämän raskausyrityksen myötä huomannut, että tieto helpottaa ja auttaa ymmärtämään. Olen sen verran kärsimätön ihminen, että haluan mielelläni tietää nyt heti, jos meillä on joitain raskautumista vaikeuttavia tai estäviä tekijöitä, jotta osaamme varautua mahdollisiin hoitoihin.

Kävin itse perus gynekologin tarkastuksessa ja kaikki vaikuttaa olevan kunnossa - munasarjat ja kohtu ovat paikoillaan ja oikean kokoiset, kierto on säännöllinen, joten ovulaatiokin tapahtunee. Gynekologin mielestä mikään ei indikoi, että raskaudelle olisi esteitä.

Mieskin kävi maanittelujeni jälkeen spermatestissä: lievästi alentunut hedelmöityskyky, mutta ei kuitenkaan mitään niin vakavaa, että tarvitsisi lähteä vielä hoitoihin. Vähän vain liikaa laiskoja kavereita. Sitä kuitenkin kompensoi siittiöiden runsas määrä. Todennäköisesti hedelmöitys tapahtuu perinteisin menetelmin, joskin se voi viedä hetken pidempään. Tavara ei ole priimaa, mutta kohtuullista. Ja ilmeisesti asiaan pystyy vaikuttamaan vielä elintapojen kohentamisella. Minua tämä tieto helpottaa kummasti, tiedetäänpähän ainakin, että raskauden pitäisi olla mahdollinen. Hyvin käytetyt 70 euroa. 

Ja jos lasta ei ensi kesään mennessä ala kuulua, hakeudun itse tarkempiin testeihin. 

Sellaista tänne. Tänään yk5, kp25/dpo9. 

Kommentit

Pieni Merenneito

Miten mies itse otti uutisen? ”Tavara ei priimaa” kuitenkin voi monelle miehelle olla aika kova juttu, ne siittiöt niille jotenkin niin henkilökohtainen miehisyys-juttu.

Äidiksikö?

Ihan hyvin otti, ei ainakaan vaikuttanut olevan siitä erityisen huolissaan. Avoimesti asiasta puhuttiin ja jos ei onnistu perinteisin keinoin, hakeudutaan hoitoihin. Ei siis onneksi ottanut sitä minään miehisyyden mittarina :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.