Piilovihanneskastike pastalle, pizzalle ja nirsoille ipanoille

Onko sinullakin lapsi, joka ei suostu vilkaisemaankaan vihannesten ja juuresten suuntaan? Englantilaisella vauvanruokagurulla Annabel Karmelilla on ratkaisu: tomaattipohjainen piilovihanneskastike, josta on ainakin pastan, riisin ja kanan lisukkeeksi tai kostukkeeksi pizzan päälle. Meidän Eddie ainakin tykkää – niin hulluna, etten (tälläkään kertaa) ehtinyt edes ottaa jätkästä ruokailukuvia!

image.jpg

Pieni ruokailija koomassa ahmittuaan kuvun täydeltä pastaa ja soossia. 

Ainekset (noin 4 aikuisten annokseen):

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 keskikokoinen sipuli hienoksi hakattuna
  • 100 g raastettua porkkanaa
  • 50 g raastettua kesäkurpitsaa
  • 50 g herkkusieniä viipaleina
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • 400 g (pari tölkkiä) paseerattua tomaattia
  • 1 tl fariinisokeria
  • 1 (mieluiten vähäsuolainen) kasvisliemikuutio 4 dl:an kiehuvaa vettä liuotettuna
  • kourallinen tuoreita basilikanlehtiä, revittyinä
  • suolaa ja mustaapippuria maun mukaan

image.jpg

Tee näin:

  1. Kuumenna öljy (mieluiten kannellisessa) kattilassa tai korkeahkoreunaisessa paistinpannussa, lisää valkosipuli ja hauduta pari sekuntia, sitten lisää sipuli ja hauduta pari minuuttia.
  2. Lisää porkkanaraaste, kesäkurpitsa ja sienet ja hauduta 4 minuuttia aina välillä sekoittaen.
  3. Lisää balsamiviinietikka ja keitä seosta minuutin verran.
  4. Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti ja fariinisokeri ja anna porista kannen alla 8 minuuttia.
  5. Lisää kasvisliemi ja keitä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen.
  6. Ota pois tulelta, lisää basilika ja mausteet. 
  7. Anna jäähtyä hetkisen, sitten soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä.
  8. Nauti fusillipastan, riisin, perunamuusin tai minkä tahansa lapsukaisesi suosiman hiilihydraatin kera. Sopii mainiosti myös pizzan päälliseksi tomaattipyreen sijaan. 
  9. Pakasta ylijäämä jääpalarasioissa myöhemmin käytettäväksi.

image.jpg

Tämänpäiväiseen soossiin käytin muuten sienten sijaan höyrytettyä parsakaalia ja toisen tomaattipurkin ja basilikan sijaan valmista tomaattibasilikapastakastiketta, joka oli syötävä jääkaapista vanhenemasta huomenna jälleen koittavan Suomen-reissun (jee!) tieltä. Tuli ehkä vielä melkein parempaa kuin tarkkaan reseptiä seuraamalla!

***

Sharing Annabel Karmel’s delicious hidden-vegetable tomato sauce recipe with the Finnish audience of parents of fussy eaters. Yummy! (Even if my photos don’t give it justice.)

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Lapset
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.