Äiti vähän askarteli

Eddien päiväkodin viimeviikkoisessa kehityskeskustelussa ehdotettiin, että ipanan käsivoimia ja sorminäppäryyttä olisi hyvä vahvistaa, ja kun päikyn reissuvihossa oli kuva Eddiestä näpertämässä värikoodattujen pyykkipoikien kanssa, keksin väsätä hänelle kotiinkin samankaltaisen aktiviteetin. En keksi, mikä tämän vempeleen nimi voisi olla, mutta saa ottaa mallia!

image.jpeg

Tarvitset:

  • paketillisen (esim. 24 kpl) erivärisiä pyykkipoikia
  • rasian, jonka reunat ovat tukevat, mutteivät kovin paksut (minä käytin Ikean metallista piparirasiaa)
  • pyykkipoikien värisiä kontaktimuoveja tai vaihtoehtoisesti värillisiä papereita ja läpinäkyvää kontaktimuovia

image.jpeg

image.jpeg

Tee näin:

  1. Mittaa rasian ympärysmitta ja jaa se yhtä moneen osaan kuin miten monta väriä on käytössäsi (esim. minulla oli kolmen värisiä pyykkipoikia, joten jaoin ympärysmitan 60 cm 3:lla = 20 cm).
  2. Leikkaa värillisistä kontaktimuoveista saamasi mitan (minun tapauksessani siis 20 sentin) pituiset, noin 6 sentin korkuiset suikaleet ja leikkaa ne vielä puoliksi (tässä tapauksessa siis 10 cm pitkiksi). 
  3. Jos käytät väripaperia ja kirkasta kontaktimuovia, leikkaa kirkkaasta kontaktimuovista pari senttiä kanttiinsa isommat palaset ja liimaa väripaperit niiden keskelle.
  4. Ala päällystää rasian reunoja noin 3 sentin korkeudelta erivärisin kontaktimuovisuikalein. Liimaa ensin ulkosivu, leikkaa sitten rasian sisälle menevään puoleen muutama pystysuora viilto, jotta muovi liimautuu koveraan pintaan pahemmitta rypyittä. (Tietysti, jos käytät suorakulmion muotoista rasiaa, viiltoja ei tarvita.)
  5. Jos käytät kirkasta kontaktimuovia, liimaa kirkas reuna aina edellisen värisuikaleen päälle.
  6. Kun rasian reunat on peitetty muovisuikalein, se on siinä! Sitten vain täytät rasian pyykkipojilla ja pyydät taaperoasi kiinnittämään pyykkipojat yksi kerrallaan samanvärisiin värikaistaleisiin. Ja sitten ottamaan ne pois yksi kerrallaan. Ja laittamaan takaisin. Ja ottamaan pois. Ja ja ja… Parhaassa tapauksessa olet keksinyt ikiliikkujan.

image.jpeg

image.jpeg

”Hatti!” totesi ipana (vrt. bus > bussi, tractor > traktori) ja tekaisi itselleen päähineen.

Rasia on kätevä myös napata kainaloon silloin, kun pyykkipojille tulee perinteisempää tarvetta! Kannattaa siis säilyttää myös rasian kansi.

***

Eddie’s nursery suggested that he could do with strengthening his finger grip and dexterity, so I made him a toy to match coloured pegs with coloured strips on a biscuit tin. Easy like Sunday morning.

kauneus diy lapset vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *