Herkkufetapiirakka, olkaapa hyvät

Piti ihan piirtää risti seinään, kun oli niin harvinainen viikonloppu: leivoin peräti kahdesti! Ensin näitä Amman (ja Amman kautta Kinuskikissan) suussasulavia suklaakeksejä, sitten eilen iltaruuaksi tätä suosikkifetapiirakkaamme. Ohje on ollut äidilläni varmaan jo vuosikymmeniä, alunperin kai jostain Pirkka-lehdestä tai vastaavasta kopioitu.

Perunataikina:

  • 1 dl valmisperunamuusijauhetta (esim. Mummon muusi)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g voita tai margariinia
  • (vajaa) 1 dl vettä

Fetajuustotäyte:

  • 200 g fetajuustoa
  • 1 paprika (ei värillä väliä)
  • 1 sipuli (samoin, kelta- tai punasipuli käy)
  • 1 dl oliiveja (minä teen yleensä mustista)
  • 200 g kirsikkatomaatteja tai tomaattikuutioita
  • 2 dl kermamaitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl oreganoa tai basilikaa (tai molempia)
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta

Tee ensin taikina: mittaa kuivat aineet kulhoon ja nypi rasva niiden joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi hiljalleen (ei välttämättä tarvi koko desiä) ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa, kun teet täytteen.

taikina.jpg

Kuutioi täytteeseen feta, paprika ja sipuli. Viipaloi oliivit ja puolita kirsikkatomaatit. Sekoita keskenään kermamaito, kananmunat ja mausteet. 

taytteet.jpg

Kokoa piirakka painelemalla taikina voidellun n. 27-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele taikinalle täyteaineet ja kaada päälle kermamaitoseos. 

taikinapohja.jpg

kermamaito.jpg

uunivalmis.jpg

Paista 225-asteisen uunin alatasossa n. 35 – 40 minuuttia. Koristele halutessa tuoreen basilikan tai oreganon lehdillä ennen tarjoilua. Nauti kylmänä tai lämpimänä. Ai että on hyvää!

valmista_tuli.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.