BABY SHOWER -MUFFINSSIT
Ihanainen ystäväni tulee äidiksi tänä keväänä ja koska h-hetki lähenee, pidettiin hänelle toki baby shower -bileet. Herkkutarjoilut hoidettiin nyyttäri-systeemillä ja jokainen toi mukanaan jotain. Itse inspiroiduin tulevasta pikkuprinsessasta siinä määrin, että leivoin muffinsseja pinkeillä koristeilla. Tein sekä minttusuklaa- että sitruunasuklaa-muffinsseja ja hyvin näyttivät maistuvan. Tässäpä siis kaikille teille baby showereita suunnitteleville tai muuten vain leipomisesta ja muffinsseista innostuville herkulliset reseptit. Olisi mahtavaa kuulla mielipiteitä, jos päädytte kokeilemaan!
SUKLAAMUFFINSSIT MINTULLA JA SITRUUNALLA (n. 20 kpl)
Perustaikina:
100g voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl leivontakaakaojauhetta
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Minttumuffinsseihin lisäksi:
200 g minttusuklaata (osa voi olla tummaa suklaata)
1-2 tl piparminttuaromia
Sitruunamuffinsseihin lisäksi:
200 g tummaa leivontasuklaata
3 keskikokoisen sitruunan kuori raastettuna
Minttumuffinssien kuorrute:
100 g minttusuklaata
100 g tummaa suklaata
50 g voita
2 kananmunaa (keltuainen ja valkuainen erikseen)
2 dl kuohukermaa
1 tl piparminttuaromia
Sitruunamuffinssien kuorrute:
100 g pure dark lemon squeezy -sitruunasuklaata
100 g tummaa suklaata
50 g voita
2 kananmunaa (keltuainen ja valkuainen erikseen)
2 dl kuohukermaa
2-3 rkl sitruunamehua
Vatkaa sokeri ja pehmeä (ei sulatettu) voi keskenään. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää taikinaan myös maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Rouhi suklaat (itse jätin pieniksi paloiksi, jotta muffinsseissa on paremmin suutuntumaa) ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää lopuksi piparminttuaromi minttumuffinsseihin ja raastetut sitruunankuoret sitruunamuffinsseihin. Sekoita hyvin. Laita muffinssivuoat pellille ja annostele taikina vuokiin. Paista 200 asteessa vuokien koosta riippuen 20-25 minuuttia.
Anna uunista tulleiden muffinssien jäähtyä ja valmista sillä aikaa kuorrute. Sulata suklaa vesihauteessa voin kanssa. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaiset yksitellen suklaaseokseen voimakkaasti vatkaten. Anna seoksen jäähtyä hieman. Vatkaa valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma erikseen normaaliksi kermavaahdoksi. Vatkaa sekä valkuais- että kermavaahto suklaaseokseen. Lisää lopuksi piparminttuaromi/sitruunamehu ja sekoita seos tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä loppuun viimeistään tässä vaiheessa. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele haluamallasi tavalla, kuten strösseleillä ja kauniilla somisteilla. Säilytä jääkaapissa, jotta kuorrute pysyy ”ryhdikkäänä”.
Herkkuhetkiä ja leipomisintoa!
-Aino