TEETÄ JA LEIPÄÄ
Usein yksinkertainen on kaunista ja helppo houkuttelevaa. Niin myös minun tämänpäiväinen teehetkeni. Olen täysin ihastunut Nordqvistin easy -pussiteesarjaan, josta löytyy teetä joka makuun. Omassa teessäni maistui tänään vaahtokarkki.
Tein teen kanssa tiistain kunniaksi herkkuleivän. Twistasin täysin normaalia ruispaahtis-kolmioleipää ricotta-juustolla, mantelilastuilla ja pienellä määrällä hunajaa. Helppoa – ja etenkin herkullista. Olen usein perus voileipä -tyyppi, laitan ruisleivän tai sämpylän päälle margariinia, juustoa, leikkelettä ja ehkä suolakurkkua siivun tai kaksi. Usein kuitenkin sattuu eteen inspiroivia ruokakuvia, joissa perus leivästä on saatu mehevän ja houkuttelevannäköinen herkku, ei niinkään vain sen alati kurnivan vatsan helppo ja nopea täyteaine. Siispä itsekin innostuin ja rohkaistuin kokeilemaan.
Tässäpä herkkuvälipalaleivän yksinkertainen ohje:
1. Halkaise kulmasta kulmaan siivu täysjyväruis -paahtoleipää, toimii paahdettuna tai ilman.
2. Voitele molemmat kolmiot ricotta-juustolla.
3. Laita toisen puolen ricotta-juuston päälle 2-3 siivua naudanlihaleikkelettä.
4. Laita leivän ”kansi” kiinni ja ripottele päälle tuoretta timjamia sekä mantelilastuja.
5. Lopuksi voit laittaa päälle hieman juoksevaa hunajaa antamaan leipään makeutta.
Tällaisella ohjeella maaliskuista viikkoa eteenpäin! Tee ja leipä – tuo yksinkertainen, ehkä jopa klassinen, parivaljakko. Pettämätön aamu- ja välipala. Mikäli tämä vinkki innosti ja oli sun mieleesi, kerro toki :)
Makoisaa viikkoa ja iloisia ajatuksia!
– Aino