Ladataan...

Niñamme nyt vuoden iässä:

Luonteeltaan rauhallinen, tutkiskeleva ja harkitseva. Hymy ja naurukin kuitenkin herkässä ja rakastaa olla huomion keskipisteenä ja tehdä asiota, jolla saa aikuiset nauramaan itselleen.

Kätevän kokoinen :D Kulkee mukavasti toisessa kainolossa rasittamatta äidin selkää. Strategisilta mitoiltaan siro typy 7.6 kg, 69 cm 1-vuotis neuvolassa.

 

On kova halimaan ja pusuttamaan. Halii ja silittelee paljon myös nukkeja ja pehmoleluja.

Saa hepulikohtauksen mansikoista ja banaaneista ja Punnitse ja Säästä -kaupan paperipusseista. Muu ruoka ei aiheuta juurikaan suurta innostusta, mutta maistelee kaikkea kohtuullisesti.

Palvoo siskoaan ja sisarukset touhuavat usein yhdessä, mutta mikäli pienempi tuntee kokevansa jonkinlaista vääryyttä leikeissä hän kirkuu uskomattoman kovaa ja kimeästi. Mahdollisesti myös puree siskoaan, mikäli kirkuminen ei auta..

Leikkii paljon yksinkin ja keskittyy pitkiä aikoja touhuihinsa.

Rakastaa kylpemistä ja uima-altailua. Järviveden kokenut liian kylmäksi tämän kesän lämpötiloissa.

Keinuminen on ihan huippua. 

Hurjan tyytyväinen itseensä. Taputtaa pienille onnistumisilleen, mikäli kukaan muu ei huomaa.

Ekat kunnolliset askeleet otti synttäripäivänään, mutta takapakkia tuli muutamista kohtaamisista asfaltin kanssa ja varovaisena neitinä kävelisi taas mieluiten vaan sormesta kiinni pitäen. 

Itsensä näköinen. Miksi aina kaikki pohtii onko se nyt äidin, siskon vai isän näköinen..?

 

On edelleen meidän VAUVA. En voi uskoa, että ihana vauva vuosi on jo ohi..

Kokenut vastoin käymisiä täysimetyksen lopetuksen jälkeen. Lehmänmaitoallergia ilmeni tavallisista korvikkeista ja soijakorviketta valmistava tehdas paloi! Nyt sekä kaura- että riisimaito kuitenkin maistuu.

 

 

 

Ladataan...

Heippa täältä kesälomilta! Ruuhkaista kalenteria täytellessä elokuun lähestyminen yllätti (taas kerran) ja todellisuus töihin paluusta realisoitui entisestään. Neidille tulee päiväkodin vaihto ja Niñalle päiväkodin aloitus ja itelle mahdollisesti vuorotyö ja ellen parempaa keksi niin diplomityökuviot siihen ohelle.  Koska kaikki on edelleen vähän auki, asiat voi järjestyä paremminkin. Tai pahemmin. Toki esiintyy vaihtoehto, että en saakaan työtunteja, joka aiheuttaisi taloudellisen katastrofin. Arjen hallinnan pahemman laatuiseen katasrtofiin on myös ainekset, mikäli Papikin saa vuorotyön. 

Kuulostaa niin kaaottiselta, että en jaksa vielä ressata asiasta. Parempi sulkee kalenteri ja jatkaa aurinkoisten päivien odottelua :) 

 

Sisällä voi kuitenkin olla hellemekossa ja nauttia D-vitamiinista..

 

Ladataan...

Tuo pieni tirppana täyttää kohta vuoden! Selailin vanhaa blogiani esikoisen vauva-ajasta ja iski synttärikriisi. Esikoisen 1v synttärit muistutti ehkä ennemminkin häitä niin vierasmäärältään kuin menoltaankin. Oli Mariachi bandi soittamassa, ~120 vierasta, upea kakku, ihana puutarha, tarjoilijat hoitamassa ruoka- ja drinksupuolta... Bileet myös alkoi kirkollisin menoin ja päättyi aamu viiden hujakoilla.. Tosin samaan syssyyn juhlittiin synttärit ja ristiäiset, mikä selittää asiaa osaltaan (tai ei ;D). 

 

Antaakohan kuopus mulle anteeksi, kun suunnitelmissa on vain lähisuvun (~ 8 hlöä) sunnuntaikaffet :( Nyt tuli ekaa kertaa tämä sisarusten tasavertainen kohtelu -probleema esiin. Ite ainoona lapsena en oo aikasemmin oikein vielä tiedostanut, että tulevaisuudessa tämmöset saattaa aiheuttaa enemmänkin konflikteja. Nämä 1v synttärit ei onneksi ole vielä mikään katastrofi, vaikka tuo pieni Niña niin mahottoman älykäs onkin niin tuskin ihan tälle tasolle hänellä riittää asioiden pohtiminen.

Ainakaan ei mee synttärijärjestelyihin aikaa ja voidaan esim. harjoitella ahkerasti tepastelua, jos se sitten sujuisi jo 1-vuotispäivänä ihan yksikseen ;) Haha, olen aikalailla jo kuukauden ollut varma, että huomenna tuo typy jo kävelee. Mutta ei, ihan liian pelottavaa on. Reilu kuukausi sitten Niña seisoi ekan kerran ilman tukea ja muutamia haparoivia askelia on ottanut sen jälkeen päivittäin, mutta pelko ja parku iskee viimeistään kolmannella askeleella ja typy laskeutuu peffalteen äkkiä, ettei vaan ehdi kaatua.

 

 

 

Pages