Eka sivu – ja heti nauttimaan Meksikon herkkuja

Edit. Tämä postaus ollut alunperin ensimmäinen postaus 1/2014, mutta tabletin käyttöön liittyy selvästi jotakin mystiikkaa, koska kirjoitus hyppäsi tänne väliin linkkiä kopioidessani. 🙂

Aloittamisen vaikeus tässäkin, takaraivossa pyöriskellyt jonkin aikaa – tämä blogi siis. Todennut olen, että mun takaraivossa asiat ei kypsy, vaikka kuinka pyörittelee niin aina yhtä raakileina ne ulos tulee. Esimerkkinä viime ajoista kandintyö ja työhakemukset. Poikkeus vahvistaa säännön, toivotaan, että ekat blogitekstit ei oo niin surkeita kuin vaikka kandin eka versio! Joten eteenpäin……

En voi samantein olla hehkuttamatta herkkuateriaa a la Mexicana! Oli simppeliä, mutta niiiiiiiiiiiin ihanaa ja ihan orginaalin makusta. 

Menuun sisältyi chorizoa, mustia papuja, katkarapuja, salsa verde, pico de gallo ja lisänä vielä creme fraiche, chipotlemajoneesi, salaattia ja fetaa. Ja ite myös pyöriteltiin tortillat ja sopet! Musta on tulossa ihan kunnos Señora tätä menoo. Vihdoinkin löyty Cittarista Maseca-jauhoja eli ihan sama maissijauho, mitä Meksikossa käytettiin.  Huomenna luvattiin illallisvieraille myöskin tacoja possulla. Välihuomautuksen sanottakoon, että miehen hain Meksikosta, sen takia tämmöisiä hyvinkin mexicana-teemaisia viikonloppusafkoja välillä.

Katkaravut meni normitortillojen väliin kera chipotlemajoneesin, salaatin ja salsojen. Muut menun koostumukset tässä kuvin.

 

P1010484.JPG

Pico de gallo valmistuu. Takana häämöttää salsa verde, jossa on Pirkan salsa verde pohjana! (Monet pirkan kastikkeet on muuten Meksikosta tuotu, ihan kelpoja, jos vähän lisää mm. chiliä ja valkosipulia niin vielä kelvompia! Suomessa en ole oikeenlaisiin vihreisiin tomaatteihin törmännyt, jotta voisi salsa verden tehä kokonaisuudessaan ite)

 

P1010488.JPG

Papuja voi nauttia tähän tapaan vaikka näin soppana ja tuunata chorizolla, cremalla ja juustolla – ah miten rasvatonta! Pavuthan on terveellisiä – näin kun molemmat huhkitaan salilla niin hyvää palautusruokaa tämä siis.

 

P1010489.JPG

Ja sitten sope – paksu tortilla, päälle voi sitten kasailla papusia, salsoja, juustoo, cremaa ja chorizoa.

Suomalaiset on aika nihkeitä pavun syöjiä, mullakin kyllä jonkun aikaa kesti ennen kuin lämpenin. Mutta sitten lämpeninkin kunnolla! Niitä voi syödä soppaversiona niin kun tosa kuvassa. Ja  vaikka munakkaan kanssa tai oikeestaan niin kun mexicaanit – lisukkeena melkein minkä tahansa ruuan kyljessä. Pintoapvut on henk.koht suosikkini ja sillain, että ne murskaa tai käyttää vaikka tehosekottimen kautta. Jospa joku innostuisi niin täsä on papuihin ohjetta, helppoa kuin mikä, vie vaan aikaa.

Pavut (musta tai pinto)

n.2,5 dl kuivattuja papuja

1-2 rkl öljyä

1/2 sipuli hienonnettuna

valkosipulinkynsi hienonnettuna

merisuolaa ripaus

Anna papujen kiehua 3h n. 2 litrassa vettä, sekoita välillä ja tarkista, että vettä on riittävästi. Lisää suola. Voit myös liottaa papuja n.8h, keittojan lyhentämiseksi. Kun papuset on kypsiä kuumenna öljy paistinpannussa ja paista sipulia ja valkosipulia parin minuutin ajan. Lisää papujen joukkoon ja hauduta vielä noin 10min. Halutessasi voit murskata pavut esim. perunasurvimella tai vaikka tehosekoittimessa. Tarkista suola!

 

Tässä tämän päivän hehkut :)

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.