Quinoa-avocadosalaatti
Meillä on miehen pinttyneistä ostostavoista johtuen yleensä jääkaapissa (nuhjustumassa) korianteria, limeä ja (tuoreita) jalopeñoja. Keittiön pöydällä taas möllöttää avocadoja lähes aina, mutta niiden käyttö harvemmin on ongelma, maistuvat missä vaan.
Ratkaisuksi on vihdoinkin vakiintunut takuuvarma, helppo ja herkullinen resepti; eivät ehdi enää nuhjaantua ja harvoin päätyvät edes sinne meksikolaiseen safkaankaan saakka.. Sopii sellaisenaan tai lisukkeeksi. Sapuu ruokapöytäämme viikoittain..
Quinoa-avacadosalaatti
- quinoa
- avocado
- punasipuli
- korianteri
- lime
- vihreä jalapeño
- paprika
- kirsikkatomaatti
- ripaus mustapippuria ja suolaa
- sitruunavalkoviinietikkaa tai balsamiviinietikka
- tilkka avocadoöljyä
- seesaminsiemeniä
Keitä quinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Pilko vihneet pieniksi kuutioksi, silppua korianteri, poista jalapeñosta siemenet ja hienonna pieneksi. Sekoita salaattikulhoon maun mukaan öljy, mustapippuri, suola ja viinietikka, purista mukaan kokonaisen limen mehu. Lisää salaattiainkset, seesaminsiemenet ja sekoita. Syä!
Jos salaatti on toimittanut yksinään lounaan tai iltiksen roolia niin joukkoon oon lisännyt katkarapuja tai kanaa + siemeniä ja pähkinöitä. Superhyvää!
Ja kyllä, oon myös yrittänyt puuttua siihen, miksi pitää aina ostaa näitä aineita sellasiksi kaapista-löytyy-aina -aineksiksi, kun välillä sain pinnistellä, että tuli käytettyä ajoissa. Mutta olis kuulemma kamalaa, jos niitä hädän hetkellä puuttuu.. Ihan kun se kauppa ei oisi tossa parkkiksen toisella puolella… Ja tosiaan, kun kaikki nämä on Suomessa kohtuu kalliita, ei saa isoa puskaa korianteria ihan vaan kaupan päälle ja limee ei ikinä viittisi kiloittain ostaa.. Kumma kun ei oo huomannut tätä eroavaisuutta kotimaahansa tässä parin vuoden aikana..