Joka purkista jotakin..
Tässä kaikki vitamiinit ja lisäravinteet, joita lähes kaikkia olen käyttänyt helmikuun puolivälistä lähtien eli noin kahdeksan kuukautta. Suurimman osan näistä on määrännyt antioksidanttiklinikan lääkäri ja näihin liittyviä arvoja seurataan verikokein.
●A-vitamiini(keskivahva)
●B-vitamiini
●C-vitamiini(2000 mg)
●D-vitamiini(6kk=100 &nyt 250)
●E-vitamiini (300mg)
●sinkki(50mg)
●kupari(4mg)
●seleeni/vanadiini/kromi
●beetakaroteeni(20mg)
●foolihappo/H-vitamiini/B2-vitamiini/B5-vitamiini
●kurkumiini/resvetratroli/seleeni
●arginiini(4×500mg)
●neljää erilaista magnesium valmistetta ja lisäksi suihketta(suurin vajaus minulta löytyi juuri magnesiumista)
●maitohappobakteereja(2×precosa 250mg ja 1×acidophilus forte=30 miljardia)
●L-karnitiini(5-10ml)Tätä ei ole lääkäri määrännyt!
●möllerin kalanmaksaöljyä(10-15ml)
●lysiini 500mg
●upiqinol(1-2×100mg & nyt 2-3×100mg)tämä on paremmin imeytyvää kuin upiqinoni
●antioksidanttijuoma(spiruliina, vehnänorasmehu, khlorella,vihreä tee,vahva neurolididiuute)
●carolusmikstuura(kahdeksan yrttiä,piihappogeeliä&kihokki tarvittaessa)
●alfalipoiinihappo(2×250mg)
●nac(2×600mg)
●linomix(pellavansiemenrouhetta ja kuivatut marjat)tätä ei ole lääkäri määrännyt
●d-riboosi(tätä otan silloin tällöin 1-2tl=2,2-4,4mg etenkin jos on tiedossa joka fyysisesti raskas meno esim. lääkärikäynti toisella paikkakunnalla)ei lääkärin määräämää
Rahaa näihin on mennyt valtavasti nyt noin viisi tuhatta euroa, mutta terveyden takaisin saamiselle ei voi määritellä sopivaa hintaa. Kävin eilen ravitsemusterapeutilla liittyen Borrelioosin ja muiden infektioiden hoitoon. Hän lähettää minulle myöhemmin tarkat ohjeet kotiin mutta pääsääntönä on, että kehon tulisi olla mahdollisimman emäksinen koska bakteerit viihtyvät paremmin happamassa kehossa. Vaikeinta tässä on minulle se, että kahvi on erittäin happamoittavaa. Olen nuoresta asti tottunut juomaan aamulla kaksi kuppia mustaa kahvia mutta sovimme, että vähennän nyt ensin kahvinjuonnin yhteen kuppiin.
Varsinaisesti mitään muuta uutta tietoa en saanut koska olen aina ollut kiinnostunut ravitsemukseen liittyvistä asioista. Suositeltavaa olisi syödä kasviksia, hedelmiä, kanaa ja kalaa. Ihana asia on se, että minun rakastama keitetty peruna on ihan suositeltavien joukossa. Jotain hyvää sentään kun tuntuu, että kaikki asiat on kiellettyä tai sitten niitä ei vaan kykene tekemään!!
Ainoa muutos ruokavaliooni tulee siinä, että olen syönyt maustamatonta rahkaa kaksikin purkkia päivässä ja jatkossa maitotuotteet eivät ole kovin suositeltavia. Rasvattoman maidon juonnin lopetin antibioottien takia jo tammikuussa. Lisäksi hän suositteli kokeilemaan gluteenitonta ruokavaliota vaikka minulla ei olekaan keliakiaa. Monet kroonisista tulehduksista kärsivät ovat hyötyneet tästä.
Minulle antioksidanttiklinikalla määrätyt ”lisäravinteet” ovat olleet todella hyviä ja varmaan osaltaan auttaneet toipumisessa. Minulle lisätään ainoastaan resvetratrolin määrää koska sitä käytetään nimenomaan borrelioosin hoidossa. Tuote tulee saksasta koska sieltä sen saa tarpeeksi vahvana. Minulta myös tiedusteltiin haluanko aloittaa hoidot antibiootti- vai yritti protokollan mukaan. Kerroin haluavani ensin kokeilla antibioottihoitoja jos kehoni sen vaan kestää. Jos näin ei ole niin sitten vaihdetaan hoito yritti protokollan mukaan.
Luin jo aiemmin kesällä artikkelin sokerin vaikutuksesta immuniteettiin. Sokeri laskee vastustuskykyä vaikutamalla valkosolujen toimintaan. Tutkimusten mukaan sokerittoman henkilön elimistön jokainen valkosolu tuhoaa 14 bakteeria 30 minuutin aikana. Sen sijaan noin 24 teelusikallista sokeria käyttävän henkilön yksi valkosolu tuhoaa vain yhden bakteerin 30 minuutissa. Valkosolujen toimintakyky heikkenee 92% sokerin ansioista. Sokerin tiedetään ruokkivan myös syöpäsoluja ja altistavan syövälle. Tästä voi jokainen vetää johtopäätökset kannattaako sokeria syödä.