Työkokeilu

Onkin vierähtänyt tovi siitä kun viimeksi kirjoittelin tänne. Olen aloittanut maaliskuun alussa omalla entisellä työpaikallani työeläkeyhtiön kolmen kuukauden työkokeilun(40% työajasta eli noin kolme työpäivää/viikossa). Sekin on vienyt aikaani ja jaksamistani niin etten ole ehtinyt kirjoitella kovin ahkerasti.

Työkokeilun aloitus ei kyllä sujunut ihan putkeen!! Muutamaa päivää aikaisemmin poikani sairastui kovaan flunssaan ja viihtyi pääasiassa minun sylissäni. Isäni ja äitini tulivat käymään ja isälläni alkoi koskea rintaa ja vein hänet pikaisesti paikalliseen sairaalaan josta hänet toimitettiin ambulanssilla Tays:siin.Tulin sairaalasta kotiin kahdentoista aikaan yöllä kun seuraavana päivänä alkoi työkokeilu. En juuri nukkunut sinä yönä. Isälleni tehtiin seuraavana päivänä pallolaajennus ja nyt hän voi onneksi ihan hyvin!

Olin ollut päivän työkokeilussa jonka jälkeen jouduin poikani flunssan takia olemaan päivän poissa. Seuraavana päivänä töissä sairastuin itse kovaan flunssaan ja jouduin kolmantena työpäivänä lähtemään kotiin hieman aiemmin. Olinkin sitten kuusi päivää sairaana ja seuraavalta työviikolta ensimmäisen työpäivän pois. Palasin töihin kahdeksi päiväksi ja hoidin myös poikaani iltaisin koska avomieheni oli iltavuorossa. Kahden päivän päästä sitten sairastuinkin jälkitautina keuhkoputkentulehdukseen ja korvatulehdukseen ja lisäksi minulta puhkesi tärykalvo toisesta korvasta. No jouduin sitten olemaan seuraavalla viikolla kaikki kolme työpäivää pois. Tämän viikon tiistaina kävin korvalääkärissä ja puhjenneen korvan tulehdus ei ole vieläkään parantunut. Tällä viikolla olen kuitenkin ollut neljänä päivänä töisssä. Huhtikuussa toivottavasti onnistuu sitten paremmin nämä työjutut 🙂

Eli vielä on liian aikaista sanoa miten työkokeilu sujuu mutta olen ollut kyllä innoissani asiasta ja toivon tietysti, että sujuu hyvin!! Lisäksi on ollut ihanaa huomata, että olen todella tervetullut töihin ja en ole edes kaikkea unohtanut 🙂 Työeläkevakuutusyhtiöstä tosin hieman näytettiin punaista valoa kun kyselin alustavasti tähän työkokeiluun jatkoa. Sitä ei voida luultavasti myöntää jos en pystyisi seuraavan uuden kolmen kuukauden(1.6. alkaen) aikana nostamaan työaikaa vähintään 80% mutta mielellään 100%. 

Tuntuu vaan, että täähän vaikuttikin liian hyvältä ollakseen totta 🙁

Kävimme maaliskuussa pääsiäisen aikaan avomieheni ja poikani kanssa lomalla kylpylässä ja oli aivan ihanaa! Meillä oli tosi mukavaa ja siellä oli ohjelmaa alle kouluikäisille lapsille ja koko perheelle. Kaiken kruunasi neljä kertaa päivässä seisova pöytä. Se oli oikein kunnon irtiotto arjesta ensimmäistä kertaa sairastumiseni jälkeen! Ja ensimmäistä kertaa pystyin oikeasti nauttimaan lomasta kärsimättä koko ajan kaikenlaisista oireista tai tolkuttomasta väsymyksestä ja tämän paremman voinnin huomasi siitä, että olin iloinen ja nauravainen juuri niinkuin joskus ennen! Iltaisin tosin ”sammuimme” jo yhdeksän maissa kun tuli niin paljon touhuttua 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *