Joulut ja muut

Äitiyskoe

Joulu, välipäivät ja uusi vuosi. Vaivuimme reiluksi viikoksi juhlapyhien vetelänhektiseen tunnelmaan jossa koko ajan tuntuu olevan valtavasti tekemistä ja päivät juoksevat ohi kamalaa vauhtia, mutta kun tarkemmin tarkastelee huomaa kiireen tunnun syntyneen laiskoista aamuista, loputtomasta kahvittelusta, romaaniin uppoamisesta, ruoanlaitosta ja kauppareissuista. 

Tapahtunutta joulun aikaan:

- Lapsi nukkui viikon ajan yönsä läpi syömättä. Se kyllä havahtui joka yö pari kertaa mutta rauhottui nopeasti kun suuhun tyrkkäsi tutin ja vähän taputteli selkää. Kutsun tätä joulun ihmeeksi.

- Luin yli 600-sivuisen romaanin viikossa. Aiempina jouluina kirja olisi hyvinkin todennäköisesti ollut luettu jo tapaninpäivänä, mutta lapsen synnyttyä hieman alle sadan sivun päivätahtia voi pitää erinomaisena.

- Lapsi kehittyi sormiruokailijana ja kokeili uusia ruokalajeja. Mummin tekemät vesirinkelit olivat hitti, ja niitä taisi päätyä jopa mahaan asti.

- Tuskailin työhakemusten parissa. Mitä houkuttelevampia paikkoja on haussa, sen suurempi on hakemisen tuska.

- Varasimme matkat Dubliniin. Totesin, että lapsen ensimmäinen ulkomaanmatka on turvallisinta tehdä vanhempieni seurassa, ja vanhempani olivat onneksi suostuvaisia. Edellisesta reissustani onkin jo puolitoista vuotta, joten olen itse aika täpinöissäni muutaman päivän matkasta.

- Edellisen johdosta lapsesta piti ottaa passikuva. Kauhutarinoita yhteistyöhaluttomista pikkulapsista kuulleena olin iloisesti yllättynyt kun tyttö suoriutuikin kuvauksesta moitteitta ja aivan kelvollinen passikuva saatiin otettua noin puolessa minuutissa. Maksoin ilolla 15 euroa.

- Lapsi rakasti joulukuusta ja lahjojaan. Ennustan mukavia tulevia jouluja.

Hyvää uutta vuotta!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.