Treenikappale

Äitiyskoe

Veljeni vaimoineen sai toisen lapsensa joulukuussa. Koska asumme naapureina, olen nähnyt vauvaa paljon. Se tuntuu juuri tässä tilanteessa erityisen mahtavalta, sillä vauvan kanssa tuntuu, että saan itselleni jotenkin konkretisoitua sitä, mitä on kohta luvassa.

Vauva tekee konkreettiseksi arjen ihan pienen ihmisen kanssa. Että niin tosiaan, siltä voi joutua vaihtamaan vaipan vaikka puolen tunnin välein, se ei vielä välttämättä nuku yhtään minkään rytmin mukaan vaan on valveilla ja hereillä epätasaisen lyhyitä pätkiä ympäri vuorokauden, että sille saattaa joskus olla kovin vaikeaa saada ihan vaan imettyä maitoa sisäänsä, että vatsa voi vaivata ikävästi ja että se puklailee ympäriinsä. Mutta sitten myös toisaalta: ihan pieni on paikallaan, se ei vielä karju aivan kamalalla volyymillä, se nukkuu paljon ja on hereillä olleessaankin usein oikein tyytyväinen ihan vain ollessaan sylissä (eli sitä ei tarvitse viihdyttää, ja aikuiset saavat jutella ihan rauhassa) ja on monella muullakin tapaa vielä melko helppo seuralainen monessa tilanteessa verrattuna vähän isompaan lapseen joka osaa pistää kaiken hyrskyn myrskyn silmänräpäyksessä.

Pidän tärkeänä myös sitä, että olen päässyt kokeilemaan taitojani niinä hetkinä kun vauva ei ole tyytyväinen. Olen kokeillut rauhoittaa sitä vaihtamalla asentoa, heilumalla, taputtelemalla, hyssyttelemällä, tarjomalla maitoa pullosta ja hieromalla mahaa. Ja useamman kerran olen onnistunutkin. Ei se tietenkään ole sama kuin olla yksin kotona oman lapsen kanssa, mutta antaa sentään jonkunlaisen kokemuksen siitä, että hommasta voi selvitä, vaikka jossain vaiheessa tuntuu ettei ole hajuakaan mitä pitäisi tehdä.

En tiedä liittyykö jotenkin raskauteen ja hormoneihin vai vain tiiviiseen yhteydenpitoon, mutta veljenpoika on kyllä silmissäni ihan tajuttoman suloinen. Ihastuin siihen heti alle vuorokauden ikäisenä sairaalassa, enkä muista koskaan olleeni yhdestäkään vauvasta aivan yhtä ihastuksissani, vaikka yleisesti ottaen olenkin aina tykännyt niistä. Nyt tekisi vain mieli mennä silittelemään vauvaa ihan koko ajan ja haluan leperrellä sille jatkuvasti.

Ihanin treenikappale ikinä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.