Arabian Kosmos

Vielä muutama vuosi sitten Arabian Kosmos astiat olivat melkeinpä ruminta mitä osasin kuvitella. En ole koskaan ollut mikään ruskean värin fani ja mielestäni kuviointi oli muutenkin jollain tapaa tunkkainen.

Jonkin aikaa sitten kuitenkin mielipiteeni Kosmoksesta muuttui. Aloin pikkuhiljaa ostaa sarjan osia aina kun niitä edullisesti löysin.

Vähitellen sarjan osia alkoi kertyä. Mulla oli monta teekuppia, mutta teekannu puuttui. Kaikki löytämäni kannut olivat niin kovissa hinnoissa etten raaskinut niitä ostaa. Sainkin odotella kannua melkoisen tovin.

Perjantaina kuitenkin löysin hyväkuntoisen kannun sopivaan hintaan. Kannussa oli alkuperäinen teesihtikin mukana. En ollut edes tiennyt että niihin sellainen kuuluu, koska aiemmin näkemissäni kannuissa ei sihtejä ollut.

Lämpimät ruskean sävyt sopivat mielestäni hyvin syksyyn ja luonnon upeisiin väreihin. Ilmojen pikkuhiljaa viiletessä on mukava kattaa pöytä lämpimin värein.

Kuvion tähän sarjaan on suunnitellut Gunvor Olin-Grönqvist ja sarjaa on valmistettu vuosina 1962-1976. Astiaston osia löytyy melko helposti kirppareilta ja ne ovat yleensä edullisia.

Siinä se kauan kaivattu kannu näkyy. Tämä kahvinjuoja taitaa vaihtaa muutamat kupilliset kunnolliseen irtoteehen.

Luonnonvalossa kuvio pääsee oikeuksiinsa. Pakko tunnustaa että entinen inhokki on hiipinyt suosikkien joukkoon.

Kommentit

Kirsi-Maria (Ei varmistettu) https://kirsimaria.wordpress.com/

Minä olen jo joitakin vuosia kerännyt Kosmosta, tykkään siitä kovasti. Olen ostanut sarjan osia itse ja saanut lahjaksi myös. Nyt olen luopumassa muutamasta lautasesta, koska niille ei vain ollut käyttöä. Kotiin jää tarjoiluastioita ja teemukit sekä ihmeen pikkuruiset kahvikupposet, melkein espressokupin kokoiset. Kosmoksen kanssa lähes samanlainen on Otso-sarja, eikö vaan? Sekin on minusta hurjan nätti.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.