Arkipelago ja uusi Aladin

Kaikista mukavinta on löytää jotain itselle arvokasta pilkkahintaan. Nämä kaksi kiiltävästä lasista valettua kynttilänjalkaa ovat Timo Sarpanevan Arkipelago-sarjan Rulla kynttilänjalkoja. Yhteensä maksoin näistä niin vähän että melkein hävettää.

Kynttilänjalat on suunniteltu 1980-luvulla Iittalan lasitehtaalle. Ne ovat käännettävissä ja paikka löytyy pienelle kynttilälle tai tuikulle tarpeen mukaan. Tähän Arkipelago-sarjaan kuuluu paljon muitakin kynttilänjalkoja ja laseja. Rullat ovat sarjan halvimmasta päästä. Kalleimmat sarjan esineet maksavat ihan mukavasti ja myydään useimmiten huutokaupoissa.

Tarrattomasta rullasta maksoin 0,40 €. Se oli joutunut kierrätyskeskuksen sekalaista hyllyyn, missä on vähän sitä sun tätä. Meinasin itsekin jo ohittaa sen kiireessä kun mukana shoppaileva 4-vuotias alkoi narista että eiköhän ala olla aika siirtyä eteenpäin.

Timo Sarpaneva kehitti lasin valamiseen Arkipelago-menetelmän 1978 ja koko samanniminen lasisarja perustuu siihen. Yritin etsiä menetelmästä tarkempaa tietoa, mutten nopeasti löytänyt. Ei siis hajuakaan miten se tosiasiassa toimii. Osaako joku kertoa enemmän?

Tänään hankin myös yhden maljakon lisää Aladin-kokoelmaani. Kyseessä on Riihimäen lasin maljakko mallinumerolla 1461. Kuurauksen jälkeen siitäkin paljastui varsin sievä yksilö.

Siellähän ne nyt yhdessä tönöttää. Tämä uusin on siis kuvan erivärinen maljakko. Mikähän on oikea nimi tuolle värille? Turkoosinvihreä?

Kommentit

Se oisko suuri vaara (Ei varmistettu)

Hei!
Itsekin tänä päivänä hankin sinertävänä samaa Aladinia. Omassa nämä röpelöt tosin ovat pallukkamaisia, tässä tuommoisia viivamaisia. Vähän eri mallia. Sarjalle en löytänyt sen kummpempaa nimeä.
Kympin maksoin, aiemmin löytynyt matalampi Tornado, sininen sekin, alle 4 euron hintaan.

ajattomat aarteet

Hauska sattuma. :) Niillä ei taida tosiaan olla yhteistä nimeä, vain pelkät mallinumerot. Tosi hyviä löytöjä. Varsinkin se Tornado-maljakko. Ei ole tullut itselle vastaan kuin yli viidenkympin ja se oli just se matalampi sininen.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.