Eka ja toistaiseksi vika

Ensimmäinen lasiesineeni jonka ostin on tämä alapuolella näkyvä turkoosi maljakko. Se on Nuutajärven lasitehtaan tuotantoa ja siitä näkee käytettävän nimeä Kierre. En tiedä onko se maljakon oikea nimi vai lempinimi? Hälläväliä, se on hyvin kuvaava nimi tälle harrastukselle. Siitä maljakosta alkoi mun lasikierre, josta nähtävästi ei ole paluuta lähitulevaisuudessa.

 

Vasemmalla "Kierre" ja oikealla uusin tulokas Kaj Franckin Kevät maljakko malli 1487. Turkooseja molemmat ja kumpikin Nuutajärven tuotantoa. Tätä Kevät maljakkoa väijyin pitkään kierrätyskeskuksen verkkokaupassa. Viime lauantaina kaikki tuotteet oli alennettu 25 prosenttia ja sain maljakon sopivaan hintaan.

Kaj Franck on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia ja palkituimpia suomalaisia lasi- ja keramiikkamuotoilijoita, joka on toiminut myös Nuutajärven lasin taiteellisena johtajana.

Maljakko on suunniteltu 1953 ja se on ollut tuotannossa vuosina 1953-1956. Maljakko on siis suunniteltu yli 60 vuotta sitten. Maljakon muoto ja väri ovat sellaisia että se voisi olla paljon uudempikin. Vaikka tämän vuoden mallistoa. Franck on onnistunut tässäkin tekemään ajatonta designia.

Kommentoi