Festivo kynttilänjalat

Ihana suomalaiskotien klassikkotavara 70-luvulta on jälleen salonkikelpoinen Festivo kynttilänjalka. Timo Sarpanevan 1966 suunnittelema kynttilänjalka on kaunis ja nostalginen esine.

image.jpeg

Festivot toimivat parhaiten usean eri korkuisen kynttilänjalan ryhmänä. Pallokynttilöillä asetelman korkeus pysyy aisoissa. Sopivia jalallisia pallokynttilöitä Festivoihin myy esimerkiksi Puttipaja ja Balmuir. Muutkin jalalliset pallokynttilät käyvät Festivoihin, jos niitä vaivautuu hiukan kannasta vuolemaan.

image.jpeg

Osa Festivoistani on vanhoja 70-luvulta ja pari melko uusia. Erot lasimassan väreissä huomaa jos tarkastelee kahta eri aikakauden kynttilänjalkaa vierekkäin. Uusien massa on selvästi kirkkaampaa. Niistä myös puuttuu signeeraus, joka vanhoista lähes jokaisesta löytyy.

image.jpeg

Näitä kynttilänjalkoja on valmistettu kahdeksassa eri koossa. Iittalan tuotannosta poistuneita kokoja viime vuosina ovat 80 mm, 280 mm ja 315 mm koot. Festivoja on valmistettu myös sinisinä ja ne tuntuvat olevan erityisen haluttuja juuri nyt.

image.jpeg

Sarpanevan kerrotaan ensin suunnitelleen alla näkyvän Festivo juhlalasin ja saaneen idean kynttilänjalkoihin sen jalasta.

image.jpeg

Alla vielä kuva vanhojen kynttilänjalkojen pohjasta löytyvästä signeerauksesta. Sitä ei uusissa tietääkseni ole?

image.jpeg

Aika moneen juhlapöytään taitaa tänäkin vuonna joulun aikaan kuulua Festivo kynttilänjalat. Omani olen kerännyt kuluvan vuoden aikana ja ne pääsevät nyt ensimmäistä kertaa yhdessä juhlakattaukseen.

koti sisustus sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *