Heljän pupuja ja muuta tuotantoa

Heljä Liukko-Sundströmin puput ovat kaikille tuttuja. Pienten liikuttavien ja hurmaavien jänisten lisäksi tuottelias keramiikkataiteilija on tehnyt teolliseen tuotantoon paljon muutakin kivaa…

image.jpeg

Heljä Liukko-Sundström on toiminut Arabialla suunnittelijana vuodesta 1962. Vuodesta 2005 Heljällä on ollut myös ateljee Humppilassa. Teollisessa tuotannossa on ollut mm: seinälaattoja, kelloja, rasioita, ikikukkia, lasikortteja, pupufiguureja ja Teema-mukeja pupuaiheella koristeltuna. Yllä kuvassa seinälaatat vuodelta 1982: Jänis pensaassa ja jänisten pesä.

image.jpeg

Pupumukeille löytyy omat keräilijänsä. Harvinaisesta mukista saa jo pulittaa sievoisen summan. Ainut pupumukini nököttää kuvassa Lumikellojen alla ja on nimeltään uusi ylioppilas, muistaakseni vuodelta 2008. Tämä muki on varsin tavallinen.

image.jpeg

Heljän työt kuvaavat paljon kukkia, Suomen luontoa ja vuodenaikoja. Yllä kuvassa seinälaatta Tähtisilmät vuodelta 1990. Alla taas pienet seinälautaset, jotka esittävät neljää vuodenaikaa.

image.jpeg

Tässä oli oma pieni Heljä kokoelmani. Nämä sopivat mökille. Niissä on juuri sopivasti mummomaisuutta ja leppoisuutta, jotka ovat omiaan luomaan mökkitunnelmaa.

Tänään napsin kaikki kuvat pikavauhtia pihalla lasten nukkuessa päiväunia. Enempää tuskin pääsee nauttimaan hienosta ilmasta kun pienet vatsatautipotilaat keräävät voimia pääasiassa sisätiloissa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *