Helppo savulohipiirakka ja Pioni astiat

Oiva Toikan Pioni astiasarja on meillä varattu juhlatilaisuuksiin. Kauniit lasit ja lautaset katetaan pieniin ja suuriin juhliin.

Pioni sarjan lautasissa kuvataan aukeavaa kukkaa kolmessa eri vaiheessa. Koko sarja rakentuu tämän teeman ympärille. Pioni on Nuutajärven lasin kaikkien aikojen laajin astiasarja käsittäen eri kokoisia lautasia, kulhoja, kannun ja erilaisia laseja. Sarjaa olen kerännyt itselleni pikkuhiljaa kirpputoreilta.

Tässä kattauksessa vesilaseina ovat Kaj Franckin Kartio lasit ja vihreä jalallinen malja on Verna-sarjaa, jonka Iittalalle on suunnitellut Kerttu Nurminen. Salaattikulho on Sagaformin.

Kastehelmen tuikkukippo löysi parin vasta eilen. Ostin sen kierrätystavaratalo Kontista vitosella. Kastehelmi on myös Toikan käsialaa.

Lisää Pioni lasilautasia löysin neljällä eurolla kappale kierrätyskeskuksesta. Edullinen hinta hyväkuntoisesta lautasista, joissa on vielä tarratkin jäljellä. Näitähän ei enää kaupasta saa. Pionia on valmistettu vuosina 1975-1999 ja 2000-2001.

Savulohipiirakka on helppo ja nopea tarjottava. Se on hyvin täyttävää, joten usein tarjoamme sen salaatin kanssa.

Tässä alla vielä piirakan ohje, jos joku innostuu kokeilemaan:

Pohja: 100 g voita, 1 dl juustoraastetta, 3 dl vehnäjauhoja, 0,5 dl vettä. Täyte: 200 g kylmäsavulohta, 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja, 100 g fetajuustoa, tilliä, 1 dl maitoa, 2 dl kermaa, 3 munaa ja sitruunapippuria maun mukaan. Paista pohjaa 225-asteessa 15 min ennen täytteen lisäämistä ja vielä 25 min sen jälkeen. Herkuttele!

 

Kommentoi