Helppo savulohipiirakka ja Pioni astiat

Oiva Toikan Pioni astiasarja on meillä varattu juhlatilaisuuksiin. Kauniit lasit ja lautaset katetaan pieniin ja suuriin juhliin.

image.jpeg

Pioni sarjan lautasissa kuvataan aukeavaa kukkaa kolmessa eri vaiheessa. Koko sarja rakentuu tämän teeman ympärille. Pioni on Nuutajärven lasin kaikkien aikojen laajin astiasarja käsittäen eri kokoisia lautasia, kulhoja, kannun ja erilaisia laseja. Sarjaa olen kerännyt itselleni pikkuhiljaa kirpputoreilta.

image.jpeg

Tässä kattauksessa vesilaseina ovat Kaj Franckin Kartio lasit ja vihreä jalallinen malja on Verna-sarjaa, jonka Iittalalle on suunnitellut Kerttu Nurminen. Salaattikulho on Sagaformin.

image.jpeg

Kastehelmen tuikkukippo löysi parin vasta eilen. Ostin sen kierrätystavaratalo Kontista vitosella. Kastehelmi on myös Toikan käsialaa.

image.jpeg

Lisää Pioni lasilautasia löysin neljällä eurolla kappale kierrätyskeskuksesta. Edullinen hinta hyväkuntoisesta lautasista, joissa on vielä tarratkin jäljellä. Näitähän ei enää kaupasta saa. Pionia on valmistettu vuosina 1975-1999 ja 2000-2001.

image.jpeg

Savulohipiirakka on helppo ja nopea tarjottava. Se on hyvin täyttävää, joten usein tarjoamme sen salaatin kanssa.

image.jpeg

Tässä alla vielä piirakan ohje, jos joku innostuu kokeilemaan:

Pohja: 100 g voita, 1 dl juustoraastetta, 3 dl vehnäjauhoja, 0,5 dl vettä. Täyte: 200 g kylmäsavulohta, 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja, 100 g fetajuustoa, tilliä, 1 dl maitoa, 2 dl kermaa, 3 munaa ja sitruunapippuria maun mukaan. Paista pohjaa 225-asteessa 15 min ennen täytteen lisäämistä ja vielä 25 min sen jälkeen. Herkuttele!

image.jpeg

 

Koti Ruoka ja juoma Sisustus