Hitti vai huti?

Tavaroiden keräilyssä mielestäni hauskinta on löytämisen ilo. Koskaan ei tiedä mistä ja milloin ne parhaat löydöt tekee. Hommassa on myös varjopuolensa. Usein raahaa kotiinsa jotain josta ei oikeastaan ole sen tarkempaa tietoa tai huomaa vasta kotona tavaran olevan viallinen. Tässä postauksessa esittelen kolme lasiesinettä, jotka ovat säilyttäneet salaisuutensa…

image.jpeg

Yllä kuvassa näkyy melko suurikokoinen ja painava taidelasilautanen, joka on keskeltä täysin valkoinen ja sen ympärillä on sinistä kuplalasia. Lautanen on ulkoreunoiltaan kirkas. Tämän alkuperästä mulla ei ole edes harmainta aavistusta. Vaikuttaa kuitenkin laadukkaasti tehdyltä.

image.jpeg

Seuraava kysymysmerkki on tämä yllä näkyvä sinilila taidelasikulho. Myös tämä on painava ja laadukkaan lasin tuntuinen. Joskus olen kuvitellut että voisi olla Kosta Bodan, tai ehkä virolainen?

image.jpeg

Sitten on vielä sininen maljakko, joka on valmistettu kahdesta palasta ja muistuttaa vähän Franckin Kevät maljakkoa, mutta jonka lasi ei tunnu olevan niin laadukasta. Kuvan oikeassa reunassa näkyvä lila maljakko on sentään tunnistettu. Se on Tapio Wirkkalan 1950-luvulla suunnittelema Kielo.

image.jpeg

​Onko kenelläkään tarkempaa tietoa näistä ostoksista ja niiden valmistajista? Kuinka moni muu raahaa vastaavia ”löytöjä” kotiinsa silloin tällöin? Vai oonko ainut onneton joka ostaa näitä?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *