Ihana Grapponia

Lokakuun sumuisina päivinä meri näyttää tältä. Aamut on kylmiä ja pimeitä. Lehtipuissa on hienot värit. Kaipaan kuitenkin syksyyn vielä enemmän väriä.

Silloin on kiva asetella kuvattavaksi lasiesineitä värikkäimmästä päästä. Tänään esittelyssä suosittu Grapponia-puristelasisarja.

Grapponia-lasisarjan Riihimäen lasille on suunnitellut lasitaiteilija Nanny Still. Sarja on ollut tuotannossa vuosina 1967-1975.

Kaksi komeinta esinettäni sarjasta: lila koristepullo ja jalallinen vihreä tarjoilumalja. Koristepullon suuaukossa on pieni vika, mutta halusin sen silti. Jalallinen tarjoilumalja on mummiltani.

Grapponiaa on valmistettu monessa värissä. Ainakin vihreä, sininen, keltainen, ruskea (meripihka), kirkas ja sinilila ovat olleet valikoimassa.

Sarjaan kuuluu monenlaista astiaa, maljakko, sekä kynttilänjalka. Suurin osa asioistani on noita meripihkan värisiä. Niitä on tullut eniten vastaan. Yhtäkään sinistä Grapponiaa en omista. Löytämieni hinnat ovat olleet pilvissä. Varmaan jossain vaiheessa onnistaa ja löytyy sininen kohtuuhintainen.

Eri värit toimivat myös hienosti yhdessä. Meillä kattauksissa Grapponiat saavat olla väristä välittämättä iloisesti sekaisin ihan jo siitä syystä kun niitä on tällainen sekalainen joukko.

Aurinko saa lasin säihkymään.

Loistava Grapponia!

Kommentit

Kotini ja maisemani (Ei varmistettu) http://kotinimaisemani.blogspot.fi/

Tämä sarja on niin kaunis!! Sinulla on hyvä kokoelma jo! Löysin blogisi instan kautta :) Tervetuloa vastavisiitille :)

Kommentoi