Ihana maljakko ja tuunattuja lehtitelineitä

 

Eilen löysin vihdoinkin yhden eniten himoitsemistani Riihimäen lasin maljakoista. Maljakko on nimeltään Puisto ja se on suunniteltu vuonna 1968. Ulla-Maija Vikman on suunnitellut neljä väriä ja muotoa sisältävän maljakkosarjan, joka siis tunnetaan Puisto-nimellä. 

IMG_1554.JPG

Maljakkojen värit ovat kirkas, vaaleanruskea, punainen ja vihreä. Aika osuvat värit näin ruskan aikaan. Tämä Puisto-sarja jäi silloin Riihimäen lasitehtaalla ilmeisesti työharjoitteluaan suorittaneen Vikmanin ainoaksi hänen siirryttyään Plastexin tuotesuunnittelijaksi suunnittelemaan muovituotteita.

Pidän tästä sarjasta erityisen paljon. Se on samaan aikaan mielestäni retro ja moderni. Maljakko löysi paikkansa vanhan TV-tason päältä, joka toimii nykyään sivupöytänä ja lehtitelineenä. Pöydän jalkaosa on moitteettomassa kunnossa, mutta tason pinta oli röpelöinen ja maalattu värillä, joka oli jotain ruskean ja beigen väliltä.

IMG_1551.JPG

Näin Istagramissa D-C-Fixillä päällystettyjä huonekaluja ja muistin että jossain laatikossa mulla on jämäpala tuota kontaktimuovin sukulaista ja tuumasta toimeen vaan. Lopputuloksesta tuli ainakin parempi kuin alkuperäinen. D-C-Fixiä saa tietääkseni ainakin Bauhausista ja Kärkkäiseltä.

IMG_1553.JPG

Päällystäminen on helppoa ja tällainen peukalo keskellä kämmentä tyyppikin saa melko siistiä jälkeä aikaiseksi. Toinen lehtitelineeni, joka näkyy alla sai mustaa kalustemaalia pintaansa ja näyttää nyt mielestäni aika makealta kurveineen. 

IMG_1558.JPG

Sain TV-tason ja rottinkisen lehtitelineen niin edullisesti että melkein olisi voinut musta kalustemaali olla kalleinta tässä kokonaisuudessa. Mulla sattui olemaan sitä maalia vähän jäljellä vielä Rademzko-tuolien maalaamisesta, joten sain senkin nyt sitten käytettyä hyödyksi.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *