Jotakin sinistä

Joulun ja kaikkien punaisten koristeiden jälkeen on kiva välillä ottaa muut värit esiin. Esimerkiksi koboltinsininen on tervetullutta vaihtelua yhdistettynä violetin ja lilan eri sävyihin.

Koboltinsinisen parivaljakon muodostavat Nuutajärven ja Kumela Oy:n vaasit. Nyppyläpintainen vaasi on Nuutajärven ja puoliksi ruudullinen Kumelan.

Kumelan lasitehdas toimi Riihimäellä vuoteen 1985. En tiedä miltä vuosikymmeneltä maljakko on, enkä ole varma suunnittelijastakaan. Olisiko Sirkku Kumela-Lehtonen? Löysin tämän muutama päivä sitten.

Röpelöpintaista Nuutajärven maljakkoa pidetään yleisesti Saara Hopean suunnittelemana. Törmäsin jokunen aika sitten desinglasin hintakirjaan, jossa väitettiin ettei se olisi Hopean suunnittelema. Tiedä sitten miten on?

Värikkäästä lasista valmistettuihin maljakoihin tarvitsee harvemmin kukkia. Ne ovat itsessään jo riittävä koriste ja toimivat kivasti ryhmissä, joissa on saman värin eri sävyjä ja vaihtelua pinnan tekstuureissa.

Ihan yhtä hyvin voi järjestellä eri värejä, mutta samaa muotoa ryhmiin kun alkaa sävyt kyllästyttää. Meillä nämä on olleet esillä värien mukaan tai sitten maljakkosarjoina.

Joskus voisi kokeilla vastavärejäkin yhdessä. Jos ei toimi, niin sehän on älyttömän helppo muuttaa kun vaan siirtää vaasien paikkaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.