Kaksin aina kaunihimpi

Kerroin teille jokunen postaus sitten löytämästäni Disneyn taidejulisteesta, jolle kaipailin kaveria. Eipä tarvinnut kauaa kaipailla...

Yllä näkyvä ankka ui syliini jo alkuviikosta. Tämä still-kuvasta tehty juliste on kopio yhdestä elokuvan Kellonpuhdistajat (Clock Cleaners) alkuperäisestä luonnoksesta. Elokuva kestää kokonaiset kahdeksan minuuttia ja se valmistui vuonna 1937.

Koko komeus kehyksineen maksoi kolme euroa. Jostain syystä suunnittelen näille mustareunaisia kehyksiä. Toivottavasti ne ovat kuviin sopivat.

Toinen hauska ja halpa löytö oli alla näkyvä puunukke. Nukesta ei löydy mitään merkintää valmistajasta, mutta muodon ja pohjasta löytyvän tarran jämän vuoksi kuvittelen nukkea Virossa valmistetuksi Salvo puunukeksi.

Salvo puunukkeja valmistettiin 1960-1970-luvuilla. Tästä nukesta maksoin 0,45 €. Nelivuotias jo nappasi nuken leikkeihinsä. Näillä nukeilla taitaa myös olla jonkinlainen, melko vaatimaton keräilyarvo.

Tyyppi vaikuttaa virkamieheltä ja jämäkässä asennossaan kelpaa hyvin hyllyynkin koristeeksi (sillä välin kun ei toimita leikissä liikennepoliisin virkaa).

Kommentoi