Kaunis kaunis Flora-lasisarja

Flora-lasisarja on yksi kauneimmista suomalaisista sarjoista. Minuun vetoavat ainakin sarjan herkulliset värit ja röpelokuviot. Jätin tästä postauksesta kokonaan kukat, koska Flora nimensä mukaisesti kukkii niin mainiosti ettei lisäkoristeita tarvita.

IMG_2232.JPG

Sarjan on suunnitellut Oiva Toikka ja se on ollut tuotannossa vuosina 1966-1991, ensin Nuutajärven lasin ja myöhemmin Iittalan valmistamana. Sarjaan kuuluu ainakin erilaisia maljoja, juomalaseja, lautanen ja kaadin. Väreistä löytyy kirkas, sininen, violetti, ametisti, vihreä ja tummanharmaa. Omat värisuosikkini voitte arvata kuvista. 

IMG_2231.JPG

Tämän sarjan lasitavaran kanssa kävi kumma juttu. Ensin ei löytynyt mitään ei niin millään ja nyt lyhyen ajan sisällä kaikki nämä. Onko teille käynyt jonkun keräilyjutun kanssa samalla tavalla? 

IMG_2233.JPG

Siniset jälkkärimaljat olivat huippulöytö. Kaikki yhteensä viisi euroa. Muista maksoin sitten enemmän. Kyllä näiden kanssa on vähän sitä vikaa ettei uskalla kamalasti käyttää, kun harmittaisi jos onnistuisi näitä rikkomaan. 

IMG_2157.JPG

Aika herkkuja, eikö? Nyt pitää löytää tähän sarjaan vielä lisää juomalaseja ja kaadin. Ajattelin miksailla näitä kolmea väriä kattauksessa yhteen eli sininen, ametisti ja kirkas yhdessä. Kannu saisi olla joko sininen tai ametisti väriltään.

IMG_2234.JPG

Alan liikkeissä ja nettikirppiksillä sarjan kannuja olisi jatkuvasti tarjolla, mutta taas jätän ne sikseen ja odottelen että kannu kävelee vastaan ennemmin tai myöhemmin järkevään hintaa.

Kuvassa alla näkyy Iittalan pakkauksia sarjalle. Nämä ovat todennäköisesti aivan tuotannon loppuvuosilta. Ajoituksen saa kertoa jos joku sen tietää.

IMG_2235.JPG

Nyt vaan odotellaan että kevät kukkii muuallakin kuin kattauksessa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *