Kontista kotiutettua

Joulukoristeet alkavat olla paikoillaan ja koti muutenkin siinä kunnossa, että on aikaa kierrellä tekemässä löytöjä (jos lapset sen sallii). Tänään kävin kierrätystavaratalo Kontissa.

Ja löysin sieltä käyttöastioiden hyllystä Humppilan lasitehdas Oy:n laseja halvalla. Nämä Matti Halmeen suunnittelemat kuohuviini- ja snapsilasit ovat Kievari sarjaa. Niitä on valmistettu vuosina 1972-1981.

Humppilan lasitehdas Perustettiin Humppilaan vuonna 1952. Nykyään sen taitaa omistaa Iittala Group.

Lisäksi löysin Arabian Kosmos-sarjaa olevan pienen uunivuoan melko edullisesti. Sen on suunnitellut Gunvor Olin-Grönqvist. Tätä sarjaa valmistettiin vuosina 1962-1976. Veikkaan että tästä raidallisesta Kosmos-sarjasta tulee vielä muutaman vuoden päästä suosittu. Sarjaa minulle on kertynyt jonkin verran ja ostan aina puuttuvia osia kun niitä edullisesti löytyy.

Lasien pohja on paksua ruskeaa lasia ja yläosa kirkas. Näissä laseissa, kuten myös Kosmos-vuoassa on tätä 70-luvulta tuttua ruskeaa, jota näkyy myös paljon siihen aikaan rakennettujen asuntojen pintamateriaaleissa.

Pyöreät pikkuenkelit löytyivät jo jonkin aikaa sitten eurolla kappale. Olin ehtinyt unohtaa Kontin olemassaolon. Onneksi kaverini ehdotti sinne menemistä viime viikonloppuna ja kävin nyt uudestaan oman paikkakuntani Kontissa. Sieltä löytyy aika kivasti kaikenlaista. Ekologista, eettistä ja vielä edullista. Mitä mieltä olette: voiko joululahjoja ostaa kierrätystavarataloista?

Kommentoi