Lapsuuteni lasisarja

Varoitus jo heti näin aluksi: postaus sisältää kasari-nostalgiaa. Muistatteko 80-luvulta kirsikka kuvioisen lasisarjan? Sarja on jäänyt mieleeni lapsuudesta.

Tämä on ihan ensimmäinen sarja, jota olen aikuisena ruvennut keräämään. Varmastikin juuri tähän liittyvien mukavien muistojen vuoksi. Lisäksi kirsikkakoriste on mielestäni söpö. Kyseessä on siis Riihimäen lasiin kuuluneen Kotilasin sarja Kirsi, jota on valmistettu vuodesta 1983 ilmeisesti aina 1990-luvun alkupuolelle saakka.

Sarjan suunnittelussa on huhujen mukaan konsultoinut lasitaiteilija Nanny Still, joka tuolloin ei enää ollut Riihimäen lasilla töissä, vaan työskenteli muualla. Eli varmuudella voidaan sanoa että sarja on Kotilasin designia.

Nykyään tätä sarjaa löytyy hyvin kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista. Hinnat ovat edullisia, ja osia voi löytää jopa alkuperäispakkauksissa halvalla. Esimerkiksi tuikkulyhdyt kynttilöineen jopa 1,50 € ja viinilasit 4 kpl/5€, sekä jalalliset jälkkärimaljat 2€/4 kpl. Ihana sarja, joka on turhaan aliarvostettu.

Muistaako kukaan muu tätä?

Kommentit

Sari A (Ei varmistettu)

Löysin sarjan juomalaseja äskettäin kesämökin kaapista - siellä on ties mitä vuosikymmenten varsilta. Hauska tietää lasisarjan nimi :) Ei tosiaan hullumman näköisiä! Mitään muistoja ei näihin kyllä liity.

ajattomat aarteet

Mökin kaapit ovat varsinaisia aarreaittoja. Tarkemmin tutkiessa niistä tekee hienoja löytöjä! Eikä maksa mitään.

Kommentoi