Lumoava Largo

Taitaa olla aika pyyhkiä pölyt tästä blogista ja lisätä tänne vuoden ensimmäinen postaus. Esittelyssä tällä kertaa on Riihimäen lasin Largo-maljakko.

IMG_1846.JPG

Tämä maljakko on niin kookas (28 cm), että se erottuu muiden maljakkojen joukosta jo kokonsa puolesta. Vielä kun tähän lisätään keltavihreä väri niin ainakaan mistään seinäruususta ei voida puhua. 

Maljakon on suunnitellut Tamara Aladin ja sen mallinumero on 1411. Largosta löytyy netistä hyvin vähän tietoa. Kaikissa tietolähteissä kuitenkin mainitaan maljakon olevan harvinainen, erityisesti tässä keltaisessa värissä. Maljakkoa on valmistettu myös kirkkaana.

IMG_1849.JPG

Löytämieni tietojen perusteella Largo olisi suunniteltu vuonna 1966 ja lähteestä riippuen se olisi ollut tuotannossa vuoden 1967 tai 1968. Maljakossa on kaksi sileää sivua ja kaksi nyppyläistä (tai miksi tuota röpelöä nyt ikinä voi kutsua) pintaa. Allaolevasta kuvasta näkyvät maljakon erikoinen muoto ja sisään kaartuneet sivut.

IMG_1850.JPG

Huutokaupoissa viihtyvä sukulaiseni huusi tämän puolestani melko edullisesti. Ensi huutokauppaan taidan mennä mukaan. Pitää vaan pitää kieli keskellä suuta ettei innostu huutamaan kaikkea, mikä näyttää muka menevän alihintaan kaupaksi.

IMG_1851.JPG

Aikaisemmin pidin taustalla näkyviä Taalari maljakkoja todella massiivisina. En ollut silloin nähnyt Largoa. Se on todella nimensä veroinen.

Hyvää ja löytörikasta vuotta 2017 kaikille lukijoille!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *